De Palestijnse vlag was vroeger de vlag van de Arabische nationale beweging. In 1948 is hij tot Palestijnse vlag uitgeroepen. De kleuren gaan terug naar oude tijden: de tijd van de Profeet Mohammed (zwart), de Khawarij (rood), de Omayyaden (wit) en de Fatimiden (groen).

Twitter

NIEUWS NEDERLANDS PALESTINA KOMITEE

Solidariteitsverklaring ABVAKABO FNV

29/11/2007
Op 29 november, de Internationale dag van solidariteit met het Palestijnse volk, bracht de ABVAKABO FNV een solidariteitsverklaring uit aan zijn Palestijnse vakbondsvrienden.

Solidariteitsverklaring ABVAKABO FNV d.d. 29 november 2007

Aan Palestinian Health Services Union en Palestinian Public Services Union

Beste Palestijnse vakbonds-vrienden

Het spijt ons zeer dat we de voor vandaag geplande solidariteits-conferentie moesten uitstellen omdat met onze hoofdspreker Anan Qadri contact de laatste maanden onmogelijk was.
Onze Palestina-vakbondsconferentie willen we niettemin op zo kort mogelijke termijn hebben met daarbij een afvaardiging vanuit de Palestijnse vakbeweging!
Intussen zullen wij de andere bonden binnen de FNV bij de te voeren discussie betrekken.

Vandaag, op de door de Verenigde Naties uitgeroepen dag van Internationale Solidariteit met het Palestijnse volk, willen wij onze solidaire groet overbrengen met opmerking van het hierna volgende.

1 - Gelet op sinds 1994 bestaand ABVAKABO-beleid m.b.t. Palestina hebben we onder andere goede nota genomen van
- de slotresolutie van de destijdse IVVV in december 2004 o.a. eisend dat de bezetting van 1967 onmiddellijk eindigt inclusief muur en nederzettingen;
- vooral de "Request for Political Support and Humanitarian Assistance for Palestinian Public Employees" gedaan door Anan Qadri op 10 november 2006 aan de PSI.

2 - Spreekt nu uit
- alles in het werk te zullen stellen om de solidariteit met de Palestijnse collega's konkreet inhoud te geven overeenkomstig voornoemde oproep uit 2006.

3 - Zal daartoe de volgende activiteiten uitwerken
1 - de contacten met Palestijnse collega's te intensiveren;
2 - de situatie voor de Palestijnse collega's te helpen verbeteren door druk uit te oefenen op Israël om te voldoen aan de eisen die door het internationaal recht worden gesteld;
3 - samen te werken met andere bonden in FNV-verband;
4 - belangrijke ontwikkelingen in nationaal en internationaal verband daarbij te betrekken;
5 - onze regering en parlement aan te spreken op de grondwettelijke verantwoordelijkheid om het internationaal recht te bevorderen.

Nogmaals met solidaire groet en hopend elkaar snel te treffen in Nederland!

    

ABVAKABO FNV 


cc PGFTU



Overzicht archief