De Palestijnse vlag was vroeger de vlag van de Arabische nationale beweging. In 1948 is hij tot Palestijnse vlag uitgeroepen. De kleuren gaan terug naar oude tijden: de tijd van de Profeet Mohammed (zwart), de Khawarij (rood), de Omayyaden (wit) en de Fatimiden (groen).

Twitter

NIEUWS NEDERLANDS PALESTINA KOMITEE

Peres: bouw nucleaire reactor was één van mijn grootste prestaties.

31/10/2007
De Israelische president Peres verklaarde tijdens een toespraak die hij Maandag hield voor jonge medewerkers van de Israelische geheime dienst dat de bouw van een nucleaire reactor één van zijn grootste prestaties was.

"Het gaat niet om de baan, het gaat om wat je bereikt," verklaarde president Peres tegenover een groep jonge medewerkers van de Israelsiche geheime dienst. Peres gaf dit antwoord toen men hem vroeg wat hij de belangrijkste rol vond die hij in zijn leven vervuld had. "Ik ga er vanuit dat een minister belangrijker is dan een staatssecretaris, maar de bouw van een atoomreactor was één van de belangrijkste dingen die ik in mijn leven deed."

Voordat Peres minister werd was hij verantwoordelijk voor de bouw van de Dimona atoomreactor in de jaren vijftig van de vorige eeuw.

 

Israel, Pakistan, India en Noord-Korea zijn de enige landen die het non-proliferatieverdrag ter voorkoming van de verspreiding van kernwapens, nooit getekend hebben. Israel heeft in het verleden verklaard dat het de beschikking heeft over de technologie om kernwapens te maken en deskundigen gaan er van uit dat Israel materiaal uit de reactor in Dimona heeft gebruikt voor de bouw van de kernwapens die het nu in zijn bezit heeft. 

 

Bron: THE JERUSALEM POST 


Overzicht archief