De Palestijnse vlag was vroeger de vlag van de Arabische nationale beweging. In 1948 is hij tot Palestijnse vlag uitgeroepen. De kleuren gaan terug naar oude tijden: de tijd van de Profeet Mohammed (zwart), de Khawarij (rood), de Omayyaden (wit) en de Fatimiden (groen).

Twitter

NIEUWS NEDERLANDS PALESTINA KOMITEE

EK voetbal begint, Palestijnse voetballer Mahmoud al-Sarsak vecht voor zijn leven

06/06/2012
Terwijl Nederland en de rest van Europa zich druk maken om het aantal malen dat hun team een rond stuk plastic in een doel kan schoppen vecht de Palestijnse voetballer Mahmoud al Sarsak voor zijn leven.

 

 

Drie jaar geleden vertrok Mahmoud Sarsak uit Gaza om zich bij het nationale Palestijnse voetbalteam te voegen. Hij werd, zijn sportkleding nog aan, gearresteerd en achter de tralies gezet als "illegal combatant". Sindsdien zit hij vast zonder vorm van proces.

 

Waar hij destijds aan dacht was voetbal, een spel waar hij fanatiek in was. Nu is hij deel van een veel groter spel van het internationale pokeren om de macht.

Inmiddels is hij al bijna 80 dagen in hongerstaking. Hij beëindigde niet, zoals de 2000 andere gevangenen, zijn hongerstaking na de deal die werd gesloten tussen Egypte en Israel over de behandeling van gevangenen.

 

Intussen is Israel voor zijn vuiil spel beloond doordat het in 2013 gastland mag zijn voor het UEFA Under-21 toernooi.

Het wordt tijd dat de internationale gemeenschap Israel voor zijn vuil spel aanpakt in plaats van het te belonen!

 

Bekijk ook het artikel "Fair Play"van Sherlie Holm voor Miftah. Aan dit artikel werd enige informatie voor onze website ontleend.


Overzicht archief