De Palestijnse vlag was vroeger de vlag van de Arabische nationale beweging. In 1948 is hij tot Palestijnse vlag uitgeroepen. De kleuren gaan terug naar oude tijden: de tijd van de Profeet Mohammed (zwart), de Khawarij (rood), de Omayyaden (wit) en de Fatimiden (groen).

Twitter

NIEUWS NEDERLANDS PALESTINA KOMITEE

GEEN VIJANDEN, MIJN 1000 DAGEN IN ISRAEL EN DE BEZETTE GEBIEDEN, een boek van Anne de Jong

23/08/2011
Anne de Jong, die eerder dit jaar in Engeland promoveerde op dit boek heeft het nu in het Nederlands uitgegeven. In het boek bestudeert ze geweldloze strategieën om het conflict tussen Israeliers en Palestijnen tot een einde te brengen.

 

 Bron: Dit is de Dag

 

Anne de Jong

 


Antropologe Anne de Jong werd bekend als Nederlandse opvarende op de Gazavloot die de Israëlische blokkade van de Gazastrook wilde doorbreken. Toch wil ze beslist niet als pro-Palestijns te boek staan, als ze daarbij niet ook in één adem als pro-Israëlisch wordt genoemd.

Het Israël-Palestinaconflict is geen conflict tussen Israëliërs en Palestijnen, maar een strijd om mensenrechten, schrijft ze in haar vandaag verschenen boek 'Geen vijanden; 1000 dagen in Israël en de Palestijnse gebieden'.

 

Beluister het interview met Anne de Jong op Dit is de dag, een gesprek tussen directeur Frank Landmeter van IKV Pax Christi, en Anne de jong, antropologe en schrijfster van het boek 'Geen Vijanden' over het Midden-Oosten

 


Voor meer informatie over het boeik en over Anne de Jong, klik hier

 



Overzicht archief