De Palestijnse vlag was vroeger de vlag van de Arabische nationale beweging. In 1948 is hij tot Palestijnse vlag uitgeroepen. De kleuren gaan terug naar oude tijden: de tijd van de Profeet Mohammed (zwart), de Khawarij (rood), de Omayyaden (wit) en de Fatimiden (groen).

Twitter

NIEUWS NEDERLANDS PALESTINA KOMITEE

"Eén schip Vrijheidsvloot op koers naar Gaza"

14/07/2011
Dewereldmorgen.be: Het Franse schip Dignité-Al Karama is als enige vaartuig van de zogenaamde Vrijheidsvloot II onderweg naar de Gazastrook. Negen andere schepen die hulpgoederen naar het Palestijnse gebied willen brengen, liggen al bijna twee weken aan de ketting in Griekenland.

Van Kreta naar Rhodos

De Dignité-Al Karama, die op 25 juni van Corsica vertrok, is het enige schip van de vloot dat nog vrij rondvaart. Het schip, dat ook vertegenwoordigers aan boord heeft van de Spaanse en Griekse delegaties die de actie mee dragen, kreeg na een tussenstop in een haven op Kreta op 9 juli toestemming om naar het Griekse eiland Rhodos te varen. "We proberen nu meer passagiers aan boord te krijgen om dan verder te varen naar Gaza", zegt het Franse Europarlementslid Nicole Kiil-Nielsen aan boord van de Dignité.

 

Bekijk het hele artikel in www.dewereldmorgen.be


Overzicht archief