De Palestijnse vlag was vroeger de vlag van de Arabische nationale beweging. In 1948 is hij tot Palestijnse vlag uitgeroepen. De kleuren gaan terug naar oude tijden: de tijd van de Profeet Mohammed (zwart), de Khawarij (rood), de Omayyaden (wit) en de Fatimiden (groen).

Twitter

NIEUWS NEDERLANDS PALESTINA KOMITEE

"Enige democratie in het Midden-Oosten" belet journalisten toegang

06/07/2011
Twee Nederlandse journalisten zijn zoëven geweigerd op een vlucht naar Israel.

Bron van dit artikel:

Joop.nl 5 juli 2011

 


 

Journalist Bud Wichers en zijn fotografe Ettora Hesseling, zijn zojuist geweigerd naar Israël te vliegen. Hoewel de Israëlische ambassade alles voor hun vlucht had geregeld, kwamen ze op Schiphol toch voor een verrassing te staan. Omdat de twee verslag wilden doen van de Gazavloot voor onder andere het ANP, staan ze op een zwarte lijst en zijn ze niet meer welkom in Israël. 

 

Onlangs waarschuwde Israël journalisten niet mee te varen met de Gazavloot. Het land dreigde journalisten tien jaar de toegang tot Israël te ontzeggen. Na veel kritiek over dit besluit werd het bericht de daaropvolgende dag ingetrokken. De meeste Nederlandse journalisten hadden zich op dat moment echter al teruggetrokken.

Bud Wichers wilde naar eigen zeggen vanuit Israël berichten hoe er op de vloot wordt gereageerd. Tegenover Joop verklaart Wichers:

"De reden [om naar Israël te gaan, red] is juist dat we onafhankelijke journalistiek willen bedrijven en hoor en wederhoor toepassen [...] Ettora en ik zijn zojuist geweigerd en mogen israel niet in. We staan op een zwarte lijst omdat we de flotilla hebben gecovered. El Al zei dat er security risico's waren. We werden door de marechaussee weg geëscorteerd en gesommeerd zo snel mogelijk de hal te verlaten."

 

 


Overzicht archief