De Palestijnse vlag was vroeger de vlag van de Arabische nationale beweging. In 1948 is hij tot Palestijnse vlag uitgeroepen. De kleuren gaan terug naar oude tijden: de tijd van de Profeet Mohammed (zwart), de Khawarij (rood), de Omayyaden (wit) en de Fatimiden (groen).

Twitter

NIEUWS NEDERLANDS PALESTINA KOMITEE

Palestijnse organisaties: deelname Veolia Transdev aan openbaar vervoer tender regio Arnhem Nijmegen zeer problematisch

22/06/2011
Een groep Palestijnse organisaties werkzaam op het terrein van de mensenrechten laat in een persbericht weten dat zij zich grote zorgen maken over de betrokkenheid van internationale bedrijven bij schendingen van het internationaal humanitair recht. Veolia Environment is zo'n bedrijf, een Franse multinational die via zijn dochteronderneming Veolia Transdev infrastructuur levert aan Israelische authoriteiten zoals een trambaan die West Jeruzalem verbindt met illegale joodse nederzettingen.

Bekijk het persbericht op de website van Al Haq.

 

Op 3 mei j.l. stuurde de Palestijnse Raad van mensenrechtenorganisaties een open brief naar de stadsregio Arnhem Nijmegen waarin zij er op aandrongen dat de Stadsregio Veolia niet tot de tenderprocedure zou toelaten.

 

Ook talrijke organisaties in Nederland hebben brieven geschreven naar het bestuur van de Stadsregio, met soortgelijke strekking.


Overzicht archief