De Palestijnse vlag was vroeger de vlag van de Arabische nationale beweging. In 1948 is hij tot Palestijnse vlag uitgeroepen. De kleuren gaan terug naar oude tijden: de tijd van de Profeet Mohammed (zwart), de Khawarij (rood), de Omayyaden (wit) en de Fatimiden (groen).

Twitter

NIEUWS NEDERLANDS PALESTINA KOMITEE

Kritisch rapport B'Tselem over Jordaanvallei

31/05/2011
In het rapport "Dispossession and Exploitation: Israel's Policy in the Jordan Valley and the Northern Dead Sea" doet de Israelische mensenrechtenorganisatie B'Tselem verslag van het regime waarmee Israel de natuurlijke hulpbronnen van de Palestijnse Jordaanvallei exploiteert. Hiermee laat Israel zien wat zijn werkelijke bedoeling met dit gebied is: annexatie.

De Jordaan Vallei en het noordelijke Dode Zee gebied beslaan samen 28.8% van de Westelijke Jordaanoever. Vijfenzestig duizend Palestijnen wonen er in 29 gemeenschappen, en nog ongeveer 15,000 Palestijnen wonen in tientallen kleine bedoeienengemeenschappen. Er wonen ongeveer 9,400 kolonisten in de 37 settlements (waaronder zeven zgn outposts) in het gebied.

 

Het rapport laat zien hoe Israel de controle over het gebied heeft overgenomen, evenals de watervoorraden en andere natuurlijke en culturele hulpbronen, terwijl het de bewegingsvrijheid en uitbreidingsmogelijkhedenvan de daar wonende Palestijnen heeft beperkt.

 

Lees het hele rapport of de samenvatting op de site van B'Tselem. 


Overzicht archief