De Palestijnse vlag was vroeger de vlag van de Arabische nationale beweging. In 1948 is hij tot Palestijnse vlag uitgeroepen. De kleuren gaan terug naar oude tijden: de tijd van de Profeet Mohammed (zwart), de Khawarij (rood), de Omayyaden (wit) en de Fatimiden (groen).

Twitter

NIEUWS NEDERLANDS PALESTINA KOMITEE

Vredesonderhandingingen terwijl huisverwoestingen doorgaan

19/08/2010
Terwijl de sloop van Palestijnse woningen onverminderd doorgaat probeert Obama Mahmoud Abbas naar de vredestafel te brengen en lispelt Netanyahoe zijn advies aan Abbas deze kans vooral niet te missen.


Volgens OCHA, vertoonden juli en augustus het hoogste aantal huisvernielingen van dit jaar. Eind juli rapporteerde OCHA dat Israëlische troepen sinds begin 2010 meer dan 230 structuren hadden vernietigd waarbij meer dan 1100 Palestijnen werden ontheemd, waaronder 400 kinderen. Meer dan 50% van de genoemde vernietiging heeft plaatsgevonden in juli alleen. OCHA merkt verder op dat de Israëlische overheid de vernielingen op de Westelijke Jordaanoever verder zal opvoering op bevel van het Israëlische ministerie van Defensie.

In de Jordaanvallei hebben Israëlische troepen het dorp gesloopt van al Farisyia, voor de tweede maal binnen de tijdsspanne van 10 dagen; eerst op 19 juli en weer op 5 augustus. Deze hebben geleid tot de vernietiging van 116 structuren en de ontheemding van 129 mensen, 63 van hen  kinderen. In de tweede ronde van de vernielingen, werden 10 structuren die niet eerder werden getroffen gesloopt samen met 27 constructies en materialen toebehorend aan het Internationale Rode Kruis. Israël heeft zijn gebruikelijke vredes retoriek losgelaten door opdracht te geven voor nog meer vernielingen op 15 en 16 augustus.

Lees het hele artikel op de website van Badil


Overzicht archief