De Palestijnse vlag was vroeger de vlag van de Arabische nationale beweging. In 1948 is hij tot Palestijnse vlag uitgeroepen. De kleuren gaan terug naar oude tijden: de tijd van de Profeet Mohammed (zwart), de Khawarij (rood), de Omayyaden (wit) en de Fatimiden (groen).

Twitter

NIEUWS NEDERLANDS PALESTINA KOMITEE

Harry van Bommel: "het ondenkbare is gebeurd"

31/05/2010
Aldus Harry van Bommel in een artikel in De Telegraaf.

'Nederland moet geweld scherp veroordelen'

DEN HAAG -  Nederland moet het geweld dat Israël heeft ingezet tegen schepen met hulpgoederen ten scherpste veroordelen. Dat vinden de SP en GroenLinks in de Tweede Kamer. De partijen zijn geschokt en vinden het nu al duidelijk dat Israël disproportioneel geweld heeft gebruikt en eisen een onafhankelijk internationaal onderzoek naar de gebeurtenissen.

Harry van Bommel Foto: Dijkstra

SP-Tweede Kamerlid Harry van Bommel stelt dat „het ondenkbare is gebeurd. Wat begon als een rechtvaardige actie om de uitgehongerde bevolking van Gaza te steunen is een drama geworden”, aldus Van Bommel. Hij ziet het liefst een onderzoek van de Verenigde Naties, waar minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) op moet aandringen.

Beide partijen vinden dat Nederland en de internationale gemeenschap moet zorgen dat de blokkade rond Gaza wordt opgeheven.


Overzicht archief