De Palestijnse vlag was vroeger de vlag van de Arabische nationale beweging. In 1948 is hij tot Palestijnse vlag uitgeroepen. De kleuren gaan terug naar oude tijden: de tijd van de Profeet Mohammed (zwart), de Khawarij (rood), de Omayyaden (wit) en de Fatimiden (groen).

Twitter

NIEUWS NEDERLANDS PALESTINA KOMITEE

"Rachel Corrie will never die"

18/05/2010
Met dit commentaar wuifde een supporter de HM Rachel Corrie digitaal uit bij haar vertrek uit de Ierse haven op 14 mei j.l. De HM Rachel Corrie is een vrachtschip dat deel uitmaakt van de Free Gaza bevrijdingsvloot die de blokkade van Gaza wil doorbreken.

 

De HM Rachel Corrie werd gedoopt met een fles champagne voor ze het ruime sop koos, bekijk het filmpje.

 

De boot is geladen met hulpgoederen (cement voor wederopbouw, medische apparatuur), en vaart momenteel naar de Middellandse Zee. In Griekenland en Turkije liggen boten klaar die haar zullen vergezellen naar Gaza.

 

Het Israelische leger heeft een oefening gedaan om de kleine bevrijdingsvloot te verhinderen naar Gaza te gaan. De vloot vaart echter door internationale wateren en zal niet één maal in Israelische wateren komen.

 

Bekijk de voortgang van de Free Gaza vloot op de website van de Free Gaza Movement.

 

Het Nederlands Palestina Komitee wenst de deelnemers aan de bevrijdingsvloot een behouden vaart, en hoopt dat ze hun doel: het doorbreken van de illegale Israelische blokkade van de Gazastrook, zullen bereiken!

 

 

 


Overzicht archief