De Palestijnse vlag was vroeger de vlag van de Arabische nationale beweging. In 1948 is hij tot Palestijnse vlag uitgeroepen. De kleuren gaan terug naar oude tijden: de tijd van de Profeet Mohammed (zwart), de Khawarij (rood), de Omayyaden (wit) en de Fatimiden (groen).

Twitter

NIEUWS NEDERLANDS PALESTINA KOMITEE

OESO nodigt Israel uit tot lidmaatschap

12/05/2010
Ondanks breed protest tegen Israels deelname aan de OESO wegens Israels slechte reputatie op het gebied van internationaal recht en mensenrechten heeft de OESO besloten Israel uit te nodigen tot lidmaatschap, evenals Estland en Slovenië.

De Israelische bezetting van Palestijns grondgebied wordt internationaal als illegaal beschouwd. Israels economische statistieken maken geen onderscheid tussen Israel en de bezette gebieden. Dit was onderwerp van langdurige discussie binnen de OESO.

 

De oplossing die gevonden is, is dat in OESO reportages die Israelische economische statistieken bevatten een voetnoot zal worden toegevoegd dat de verantwoordelijkheid voor de cijfers bij Israel ligt, en dat hun gebruik door de OESO "is without prejudice to the status of the Golan Heights, East Jerusalem and Israeli settlements in the West Bank under the terms of international law". Op verzoek van de OESO-leden heeft Israel toegezegd voor de bezette gebieden afzonderlijke statistieken te presenteren over zaken als bevolking, arbeidsmarktkenmerken, inkomens per huishouden en armoede.

Israel zou accoord zijn gegaan met een post-toetreding studie om te rapporteren over de impact van deze afzonderlijke dataverzameling.

 

Bekijk het artikel op de website van de OESO .

 

Op 27 mei a.s. zullen de drie toekomstige nieuwe leden worden verwelkomd tijdens een speciale ceremonie gedurende de jaarvergadering  in Parijs van de OESO raad van ministers.

 


Zie de reactie van Palestijnse maatschappelijke organisaties op de uitnodiging aan Israel


Overzicht archief