De Palestijnse vlag was vroeger de vlag van de Arabische nationale beweging. In 1948 is hij tot Palestijnse vlag uitgeroepen. De kleuren gaan terug naar oude tijden: de tijd van de Profeet Mohammed (zwart), de Khawarij (rood), de Omayyaden (wit) en de Fatimiden (groen).

Twitter

NIEUWS NEDERLANDS PALESTINA KOMITEE

Israelische leger vernielt opnieuw bedoeienenwoningen

14/04/2010
In twee bedoeienendorpen in de Negev woestijn vernielde het Israelische leger huizen.

Het Regional Council for the Unrecognized Bedouin Villages in the Negev - RCUV berichtte vandaag dat het Israelische leger opnieuw bedoeienenwoningen in de Negev woestijn heeft vernield en de bewoners dakloos heeft gemaakt. Eerst moesten drie woningen in het dorp El-Araqib eraan. De Israelische overheid heeft een oog op het land waarop het dorp staat, en het Joods Nationaal Fonds is bezig er een park van maken. De dorpelingen zijn gedwongen naar de rechter te gaan, maar het Israelische rechtssysteem erkent geen eigendomspapieren van vóór de stichting van de joodse staat.

 

Ook het dorp Twail abu Jarwal werd vernield. Voor deze dorpelingen was het de veertigste keer in de afgelopen jaar dat hun hele dorp werd verwoest. Ook jerrycans met water moesten het ontgelden: die werden geleegd en daarna begraven onder het zand. Mens en dier moesten het daarna zonder water doen. De watertank was de vorige keer al vernield. "Hebben ze ook opdracht "water te verspillen?" vroeg een jongeman in het dorp zich af.

 


Overzicht archief