De Palestijnse vlag was vroeger de vlag van de Arabische nationale beweging. In 1948 is hij tot Palestijnse vlag uitgeroepen. De kleuren gaan terug naar oude tijden: de tijd van de Profeet Mohammed (zwart), de Khawarij (rood), de Omayyaden (wit) en de Fatimiden (groen).

Twitter

NIEUWS NEDERLANDS PALESTINA KOMITEE

Catherine Ashton: "Kolonisatie Shepherd Hotel illegaal"

25/03/2010
In een vandaag uitgebrachte verklaring heeft de High Representative van de EU mevr Catherine Ashton laten weten dat de EU de kolonisatie van het Shepherd Hotel en omgeving illegaal acht. Israel wil in het Palestijnse Shepherd hotel woningen voor kolonisten bouwen.

Bekijk de verklaring

 

In een verklaring van 15 maart in Cairo voor de Arabische Liga uitte Ashton zich in sterke bewoordingen over het streven van de EU naar een tweestatenoplossing. "Een ding moet duidelijk zijn: het doel van praten is niet praten. We willen resultaten zien, en echte commitment, geen herformulering van bekende standpunten. We hebben een proces nodig dat leidt tot uitkomsten".

 

Ze veroordeelde Israels bouw van nieuwe woningen in Palestijns Oost Jeruzalem, die ze een "obstakel voor vrede" noemde, en een bedreiging voor een tweestatenoplossing.

 

Ze noemde het urgent dat er wordt overlegd, "urgent, because I fear for the future. Urgent, because the Palestinians, despite everything, and with your and our support are willing to engage".

 

Ook de politieke en fysieke scheiding van Gaza en de Westelijke Jordaanoever noemde ze "gevaarlijk", en zei dat "Palestinian reconciliation is more urgent than ever". "Europa", zei ze, "is bereid verantwoordelijkheid te nemen".

 


Overzicht archief