De Palestijnse vlag was vroeger de vlag van de Arabische nationale beweging. In 1948 is hij tot Palestijnse vlag uitgeroepen. De kleuren gaan terug naar oude tijden: de tijd van de Profeet Mohammed (zwart), de Khawarij (rood), de Omayyaden (wit) en de Fatimiden (groen).

Twitter

NIEUWS NEDERLANDS PALESTINA KOMITEE

Kwestie Israelische nationaliteit speelt weer op

17/03/2010
Het Israelische Hooggerechtshof zal binnenkort uitspraak doen over het verzoek 21 inwoners van Israel de Israelische nationaliteit te krijgen. Onder hen is Uri Avnery.

Sinds de Stichting van de Staat Israel worden Joodse inwoners geregistreerd als "Jood" en moslim- en christenpalestijnen als "Arabisch". De kwestie speelt al lang, ook in de jaren negentig heeft een groep burgers een dergelijk verzoek gedaan - tevergeefs.

De kwestie is van groot belang belang voor de oorspronkelijke bewoners van het gebied, de Palestijnen, die systematisch worden gediscrimineerd en strijden voor gelijkberechtiging. Elders op deze site werd hierover reeds bericht in het artikel "Israeliers bestaan niet, alleen Joden en niet-Joden".

 

Zie het artikel van Dan Izenberg "Supreme Court to decide if there is an ‘Israeli nation' "in de Jerusalem Post van 17 maart. Zie ook de weblog van Anja Meulenbelt "Avnery wil de Israelische nationaliteit".


Overzicht archief