De Palestijnse vlag was vroeger de vlag van de Arabische nationale beweging. In 1948 is hij tot Palestijnse vlag uitgeroepen. De kleuren gaan terug naar oude tijden: de tijd van de Profeet Mohammed (zwart), de Khawarij (rood), de Omayyaden (wit) en de Fatimiden (groen).

Twitter

NIEUWS NEDERLANDS PALESTINA KOMITEE

GENOCIDE-AANKLACHT TEGEN BARAK

16/12/2009
In Oostenrijk is een aanklacht tegen Barak ingediend wegens genocide. Het betreft de slachting in de Gazastrook tussen 27 december 2008 en 18 januari 2009.

Barak is de hoofdverantwoordelijke voor die slachting in de Gazastrook. Met Olmert en Livni voerde hij de regie van achter een bureau. Hier het bericht.

 

"Bestrijden van straffeloosheid essentieel voor vrede", zo meldde minister Verhagen op 16 september. Hier het bericht.

Zou hij die eigen uitspraak ooit in daden vertalen waar het gaat om Israelische oorlogsmisdaden?

 

En hier de speech van Verhagen met dit citaat:

"From a human rights perspective it is vital for crimes not to go unpunished. Fighting impunity is also key to achieving a just peace, from the point of view both of the individual victim and of society at large. Ensuring that perpetrators do not get off free is therefore a major objective of the Dutch human rights strategy, which in turn is central to our foreign policy."

 

De slachtoffers in Gaza wachten belangstellend af. Alle Palestijnse (en Libanese) slachtoffers van voor de Gazaslachting eveneens.

 


Overzicht archief