De Palestijnse vlag was vroeger de vlag van de Arabische nationale beweging. In 1948 is hij tot Palestijnse vlag uitgeroepen. De kleuren gaan terug naar oude tijden: de tijd van de Profeet Mohammed (zwart), de Khawarij (rood), de Omayyaden (wit) en de Fatimiden (groen).

Twitter

NIEUWS NEDERLANDS PALESTINA KOMITEE

Palestijnse Kerk brengt Kairos document uit "Een moment van waarheid: een woord van geloof, hoop en liefde vanuit het lijden der Palestijnen".

14/12/2009
Dit op 11 december wereldkundig gemaakte Palestijnse document "drukt hoop uit, daar waar geen hoop meer is". Het document richt zich tot Palestijnse Christenen en Moslems, alsmede Israelische joden, maar vooral tot de kerken in het westen. Het document verklaart dat de "Israelische bezetting van Palestijns grondgebied een zonde is tegen God en de mensheid, omdat het de Palestijnen berooft van de fundamentele mensenrechten die God hun heeft verleend."

Het Kairos document stelt de Christenen internationaal de vraag: "Kunt u ons helpen onze vrijheid terug te brengen? Dat is de enige manier waarop u de twee volkeren kunt helpen recht, vrede, veiligheid en liefde te bereiken". Zij dringen er bij Christenen op aan "een positie van waarheid in te nemen met betrekking tot Israels bezetting van Palestijns grondgebied" daarbij inbegrepen de toepassing van boycot and desinvestering als vreedzame instrumenten voor het bereiken van recht, vrede, en veiligheid voor allen.

 

Bekijk de Nederlandse vertaling van het Kairos-document op de website van de Werkgroep Keerpunt

 

Op 22 december wordt het Kairos Document in Nederland gepresenteerd, zie de agenda op deze site

 

 


Overzicht archief