De Palestijnse vlag was vroeger de vlag van de Arabische nationale beweging. In 1948 is hij tot Palestijnse vlag uitgeroepen. De kleuren gaan terug naar oude tijden: de tijd van de Profeet Mohammed (zwart), de Khawarij (rood), de Omayyaden (wit) en de Fatimiden (groen).

Twitter

NIEUWS NEDERLANDS PALESTINA KOMITEE

Oud-premier Dries van Agt richt The Rights Forum op

14/12/2009
Op 10 december, de internationale Dag van de Mensenrechten, is door oud-premier van Agt The Rights Forum opgericht. Dit Forum zal zich inzetten voor een oplossing van het Israelisch-Palestijnse vraagstuk gebaseerd op internationaal recht.

 


 

Het Nederlandse Midden-Oostenbeleid moet zich volgens The Rights Forum baseren op internationaal recht, niet alleen in woord maar ook in daad.

 

Hans van den Broek, één de leden van de Raad van Advies van The Rights Forum, legde in het programma Pauw en Witteman van 11 december uit wat TRF bedoelt met "woord en daad". Nederland moet via de EU druk uitoefenen of Israel, en moet het Associatieverdrag met Israel niet verder willen uitbouwen wanneer Israel het Internationaal Recht met voeten blijft treden.

 

Dries van Agt is voorzitter van The Rights Forum. Tot het bestuur van de Stichting behoren tevens Henri Veldhuis, Mouin Rabbani en Jaap Hamburger.

 

Bekijk de website van The Rights Forum

 

Zie ook de reactie van het Nederlands Palestina Komitee

 

 


Overzicht archief