De Palestijnse vlag was vroeger de vlag van de Arabische nationale beweging. In 1948 is hij tot Palestijnse vlag uitgeroepen. De kleuren gaan terug naar oude tijden: de tijd van de Profeet Mohammed (zwart), de Khawarij (rood), de Omayyaden (wit) en de Fatimiden (groen).

Twitter

NIEUWS NEDERLANDS PALESTINA KOMITEE

Nieuwe dichtbundel van Mahmoud Darwish

27/11/2009
"Waarom heb je het paard alleen gelaten", heet de nieuwe Nederlandstalige dichtbundel met gedichten van de Palestijnse dichter Mahmoud Darwish.

                                                                         
 
Mahmoud Darwish                                              
"Waarom heb je het paard alleen gelaten "      


Mahmoud Darwish (1942-2008) is een van de belangrijkste Arabische dichters van deze tijd. Zijn zeer toegankelijke gedichten verschenen in meer dan dertig talen. Hij werd in Nederland bekend door zijn optreden bij Poetry International en door de toekenning van de Prins Clausprijs voor zijn unieke literaire prestaties.

'Waarom heb je het paard alleen gelaten' kan worden beschouwd als een intieme biografie, maar ook als een collectieve herinnering van hetgeen het Palestijnse volk sinds 1917 is overkomen. Deze bundel wordt door velen gezien als het hoogtepunt van zijn dichterschap.

'De gedichten van Darwish zijn een biografie van de ziel en een kaart van zijn geheugen. Ze geven geen bijzonderheden over datums en plaatsen, maar staan vol met culturele, historische en literaire zinspelingen.'


Issa Boullata, World Literature in review

'Een boek van nostalgie en liefde, niet van politiek. Het rukt bladzij na
bladzij, regel na regel aan het hart van de lezer.'
Haaretz

ISBN: 9789078905349

 
Uitgeverij De Brouwerij
010-5917187
info@uitgeverijdebrouwerij.nl

Winkelprijs: € 17,50
Speciale prijs voor de bezoekers van de NPK-bijeenkomst op 28 november 2009

€ 15,00

 

Bekijk de omslag


Overzicht archief