De Palestijnse vlag was vroeger de vlag van de Arabische nationale beweging. In 1948 is hij tot Palestijnse vlag uitgeroepen. De kleuren gaan terug naar oude tijden: de tijd van de Profeet Mohammed (zwart), de Khawarij (rood), de Omayyaden (wit) en de Fatimiden (groen).

Twitter

NIEUWS NEDERLANDS PALESTINA KOMITEE

KWARTET-GELUIDEN 24-9-2009

06/10/2009
Bij tijden horen we iets over "Het Kwartet". Bijgaand een recente verklaring, illustratief voor de (ongeloofwaardige) rol die dat viertal vervult.

Lees hier de verklaring van 24-9-2009.

 

Wat opmerkingen 

- In het onderdeel gevangenen wordt één (Israelische) gevangene met naam genoemd. Over de ongeveer 11.000 door Israel ontvoerde Palestijnen geen woord.

- Van enige konkrete druk op Israel is geen sprake, of er nu wel of niet (bijvoorbeeld) een uitspraak is van het Internationaal Gerechtshof over "de Muur" en de (alle) kolonisten ......

- Waar het gaat over wapens: "Israel's legitimate security concerns" versus "end to weapons smuggling into Gaza"; Palestijnen mogen zich niet verdedigen en wapens aan Israel hoeven niet gesmokkeld te worden; die levering is massaal en gaat openlijk.

- Het Kwartet zwijgt over "de resultaten" van de wapenleveranties aan Israel; het Goldstone-rapport is geen onderwerp voor aandacht.


Overzicht archief