De Palestijnse vlag was vroeger de vlag van de Arabische nationale beweging. In 1948 is hij tot Palestijnse vlag uitgeroepen. De kleuren gaan terug naar oude tijden: de tijd van de Profeet Mohammed (zwart), de Khawarij (rood), de Omayyaden (wit) en de Fatimiden (groen).

Twitter

NIEUWS NEDERLANDS PALESTINA KOMITEE

Introductie Max Havelaar Olijfolie uit Palestina

18/08/2009
Er is goed niews voor iedereen die van goede kwaliteit olijfolie houdt. En goed nieuws ook voor de Palestijnse boeren.


Afgelopen vrijdag werd de container met Canaan Fairtrade producten vrijgegeven door de Nederlandse douane. Na alle barrières die de import uit Palestina met zich meebrengt is de eerste Max Havelaar olijfolie nu in Nederland nu te koop en kunnen we Palestijnse boeren weer steunen en laten zien dat Palestina zo veel meer te bieden heeft.

We hebben vooral veel olijfolie (Rumi, Nabali en Bayyada) maar ook za'atar, groene en zwarte olijven, gedroogde tomaten, tahin, amandelen, couscous/maftoul en zeep.

Deze week beginnen de groothandels met het uitleveren aan de winkels. Als je favoriete winkel de olijfolie nog niet heeft, vraag er dan even naar. Op www.canaan.nl vind je informatie over de verkoop. Weet je verkoopadressen die niet in de lijst staan, laat het ons dan ook even weten.

Als het aan ons ligt bestellen we zo snel mogelijk weer een nieuwe container olijfolie...

Introductie Max Havelaar olijfolie.
Op 12 september wordt de Max Havelaar olijfolie officieel gepresenteerd in Haarlem. Meer informatie volgt.

 


 


Agenda
De komende tijd zijn meer activiteiten rondom Canaan Fairtrade olijfolie.
• Op 27 augustus organiseert Max Havelaar in het kader van de komende fairtrade week een dag voor de pers. Directeur van Canaan Fairtrade Nasser Abufarha komt uit Palestina om daarbij aanwezig te zijn, om de pers alvast warm te maken.
• Op de Licentiehoudersbijeenkomst van Max Havelaar op 31 augustus zijn we ook aanwezig.
• Op 17 september staan we op de open dag van biologische grootkeuken groothandel BD totaal.
• Op 20 september staan we op de Sincero Greenfair in Utrecht,
• Op 21 september organiseert Max Havelaar een Horeca dag in Amsterdam. We zullen koks daar laten zien hoe je met Palestijnse producten kunt werken.
• Van 17 tot 21 september is het de EFTAM beurs in Eindhoven, de producten van Canaan zijn vertegenwoordigd in diverse stands.
• We kijken hoe we mee kunnen doen aan de Max Havelaar Fairtrade (restaurant) week van 1-7 november 2009
Graag willen we aanwezig zijn op zo veel mogelijk markten, kerkelijke bijeenkomsten, Fairtrade fairs, Palestina acties, slowfoodbijeenkomsten, ... Heb je ideeën voor activiteiten of wil je meewerken? Laat het ons weten.

 

 


 


Reis.
De reis naar Canaan in Palestina van 31 oktober tot 8 november is bijna vol. We zijn blij dat Merijn Tol meegaat om de culinaire aspecten van de reis vorm te geven. Merijn was een paar maanden geleden bij Canaan in Jenin. Ze schrijft in diverse bladen over de Arabische keuken en werkt samen met Nadia Zerouali, aan haar tweede Arabisch kookboek, .
Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

 

 




Filmpjes
Twee leuke filmpjes: Eén over de inspanningen van Tony Blair. Deze film geeft meer inzicht in de grensovergang waar de Canaanproducten doos voor doos met hand doorheen gedragen moeten worden. Verder een mooi beeld van de Canaanfabriek.
Verder op Youtube een filmpje van Joan Baez. Op haar aanrecht kun je zien dat ze de idealen van de 60's nog steeds trouw is.

 


Overzicht archief