De Palestijnse vlag was vroeger de vlag van de Arabische nationale beweging. In 1948 is hij tot Palestijnse vlag uitgeroepen. De kleuren gaan terug naar oude tijden: de tijd van de Profeet Mohammed (zwart), de Khawarij (rood), de Omayyaden (wit) en de Fatimiden (groen).

Twitter

NIEUWS NEDERLANDS PALESTINA KOMITEE

Uitreiking Geuzenpenning aan B'Tselem en Al Haq: Israel weigert directeur Al Haq te laten uitreizen

03/03/2009
Op 13 maart a.s. zal de Geuzenpenning worden uitgereikt aan twee mensenrechtenorganisaties: B'Tselem in Israel en Al Haq in Palestina. Israel weigert echter de directeur-generaal van Al Haq, de heer Shawan Jabarin, te laten uitreizen.

Bron: website Al Haq.

 


 

 

De SP heeft hierover kamervragen gesteld:

 

 

Vragen van het lid Van Bommel (SP) aan de minister van Buitenlandse Zaken over de Israëlische reisbeperking van de heer Jabarin die op 13 maart aanstaande de Geuzenpenning in ontvangst zou nemen in Vlaardingen.

 

  1. Is het u bekend dat de directeur van de Palestijnse mensenrechtenorganisatie Al-haq, Shawin Jabarin, niet naar Nederland kan komen om de Geuzenpenning in ontvangst te nemen omdat Israël weigert hem uit te laten reizen? (1)
  2. Deelt u de opvatting dat deze reisbeperking geen enkel veiligheidsdoel dient en derhalve niet opgelegd zou moeten worden?

Kunt u uw antwoord toelichten?

  1. Is het juist dat er op 5 maart aanstaande een zaak dient aan het Israëlische Hoge Gerechtshof met betrekking tot deze reisbeperking?

Indien ja, bent u bereid een Nederlandse vertegenwoordiger de behandeling van deze zaak bij te laten wonen?

  1. Bent u bereid om op korte termijn bij de Israëlische autoriteiten opheldering te vragen omtrent deze reisbeperking en aan te dringen op opheffing ervan?

Indien neen, waarom niet?


Overzicht archief