NPK-INFO PER EMAIL

Nieuws, acties en activiteiten per email-nieuwsbrief NPK-info komt gemiddeld wekelijks.
Aanmelden hieronder.


Laatste NPK-info Archief NPK-info
PALESTINA VANDAAG

Zie in Today in Palestine! de dagelijkse berichten.

ALWAYS PALESTINE FOREVER 1880 - 1947

Een diashow over het leven van de Palestijnen voordat hun land hen werd afgenomen.

KOOP PALESTIJNSE PRODUCTEN!
Koop Palestijnse producten! Er zijn inmiddels meer aanbieders van Palestijnse producten.

Denk aan de inmiddels vertrouwde Rumi en Nabali olijfolie die via Canaan ons land binnenstroomt en die nu door www.propal.nl wordt verkocht. Ook za' atar , maftoul, olijven, zeep en nog veel meer zijn hier te vinden.


Een andere aanbieder met een veelzijdig assortiment is: naar ramallah 

Van harte aanbevolen om de Palestijnse boeren en de verwerkers van de producten economisch te steunen.

Propal steunt daarbij nog de musicians without borders.
I'M ON MY WAY

Een YouTube filmpje op een lied van Mahalia Jackson

 

SINGING PALESTINE

18 Palestijnse liedjes

AL HAQ: 'ISRAELI FORCES CONTINUOUSLY TURN A BLIND EYE TO SETTLER VIOLENCE'
Abu Pessoptimist over geweld van kolonisten en het Israelische leger tegen Palestijnen in bezet gebied, uit een rapport van Al Haq. Lees hier meer
VERGEET DE AANVAL OP GAZA NIET, 2008/9

Aldus Anja Meulenbelt op donderdag 27 december 2012.

Vier jaar geleden, begon een drie weken durende oorlog tegen Gaza, die meer dan 1400 mensen het leven kostte. Lees hier verder.

DE GEVOLGEN VAN DE APARTHEIDSMUUR
Een YouTubefilm van Sonia Karkar
BDS FREE PALESTINE RAP SONG
BDS Free Palestine Rap Song

Kijk en luister naar de rap song op de blog van Youth Against Normalization

 

 

 

BDS-BERICHTEN NEDERLANDS PALESTINA KOMITEE

Zionistische pressie in de EU

09/02/2015
Wie denkt dat het witwassen van zionistische misdaden beperkt blijft tot de acties van groeperingen als het CIDI (een pro-Israëlische lobby) heeft het goed mis. Het CIDI, met name via directeur Esther Voet, timmert natuurlijk flink aan de weg in kranten, op de radio en op televisie. Maar daarnaast probeert de organisatie onze samenleving rechtstreeks te beïnvloeden via onder andere onze universiteiten. Het NRC wist vorig jaar te melden: Het CIDI speelt ook een belangrijke rol in het „onderwijzen” van journalisten, politiek betrokken jongeren en studenten. CIDI organiseert al 25 jaar een studievak genaamd Israël en buitenlandse politiek, te volgen via alle universiteiten. De colleges, samengesteld door universitaire docenten vinden plaats in het CIDI-kantoor in Den Haag. Esther Voet of haar voorganger Ronny Naftaniel geeft het laatste vak ‘Het Israëlisch beleid ten aanzien van vredesopties’. De studenten kunnen studiepunten krijgen voor deze vakken.

Zionistische pressie in de EU

 

En de lobbyclub liet onlangs opnieuw van zich horen door de Vrije Universiteit Amsterdam te bewegen een debat te annuleren over Palestina. Daarvoor werd tevens de achterban gemobiliseerd voor wie voorbeeldbrieven klaar lagen. Iemand had daarnaast onder een nepaccount iets vervelends op de Faceboekpagina van de organisatie van het debat gezet en er ook voor gezorgd dat een schermprint van dat bericht direct naar de media werd gestuurd, voordat men de kans had het te verwijderen. Lees de brief van Benji de Levie van het Diensten en Onderzoek Centrum Palestina (docP) aan het College van Bestuur van de Vrije Universiteit.Daar bleef het echter niet bij. Het debat vond toch plaats, maar op een andere locatie. Daar werden echter een paar agitators ingezet om de zaak te verzieken. Het zijn altijd de bekende clubs, Esther Voet zelf is natuurlijk te laf om het debat aan te gaan, maar de padvindertjes van Likoed Nederland of Federatief Joods Nederland zijn nooit te beroerd om een handje te helpen. Het stramien is bekend: men provoceert en gaat vervolgens de politie bellen omdat men bedreigd zoud zijn. Wat Israël in het groot doet, zien we hier voortdurend in het klein gebeuren.

 

Klein grut

 

Maar dat is natuurlijk klein grut. Voor het echte werk moeten we kijken naar de CRIF en LICRA in Frankrijk, de ADL en AIPAC in de Verenigde Staten, of de CFI en LFI in Engeland, die samen met duizenden andere joodse en christelijke organisaties een conglomeraat vormen met als belangrijkste objectief het steunen van de joodse staatright or wrong.

En daarboven heb je dan nog organisaties op wereldschaal als de World Zionist Organization en op Europees niveau als de European Friends of Israel, waarover nu iets meer (via Mondoweiss).

 

Lees verder op www.alexandrina.nl   het blog van Engelbert Luitz

 

 

 

 

 

 Overzicht actuele BDS-berichten