NPK-INFO PER EMAIL

Nieuws, acties en activiteiten per email-nieuwsbrief NPK-info komt gemiddeld wekelijks.
Aanmelden hieronder.


Laatste NPK-info Archief NPK-info
PALESTINA VANDAAG

Zie in Today in Palestine! de dagelijkse berichten.

ALWAYS PALESTINE FOREVER 1880 - 1947

Een diashow over het leven van de Palestijnen voordat hun land hen werd afgenomen.

KOOP PALESTIJNSE PRODUCTEN!
Koop Palestijnse producten! Er zijn inmiddels meer aanbieders van Palestijnse producten.

Denk aan de inmiddels vertrouwde Rumi en Nabali olijfolie die via Canaan ons land binnenstroomt en die nu door www.propal.nl wordt verkocht. Ook za' atar , maftoul, olijven, zeep en nog veel meer zijn hier te vinden.


Een andere aanbieder met een veelzijdig assortiment is: naar ramallah 

Van harte aanbevolen om de Palestijnse boeren en de verwerkers van de producten economisch te steunen.

Propal steunt daarbij nog de musicians without borders.
I'M ON MY WAY

Een YouTube filmpje op een lied van Mahalia Jackson

 

SINGING PALESTINE

18 Palestijnse liedjes

AL HAQ: 'ISRAELI FORCES CONTINUOUSLY TURN A BLIND EYE TO SETTLER VIOLENCE'
Abu Pessoptimist over geweld van kolonisten en het Israelische leger tegen Palestijnen in bezet gebied, uit een rapport van Al Haq. Lees hier meer
VERGEET DE AANVAL OP GAZA NIET, 2008/9

Aldus Anja Meulenbelt op donderdag 27 december 2012.

Vier jaar geleden, begon een drie weken durende oorlog tegen Gaza, die meer dan 1400 mensen het leven kostte. Lees hier verder.

DE GEVOLGEN VAN DE APARTHEIDSMUUR
Een YouTubefilm van Sonia Karkar
BDS FREE PALESTINE RAP SONG
BDS Free Palestine Rap Song

Kijk en luister naar de rap song op de blog van Youth Against Normalization

 

 

 

PUBLICATIES - NPK-BERICHTEN

Oproep aan het Internationaal Strafhof om Gaza te beschermen. Teken deze petitie!

15/08/2017
Defense for Children roept op tot actie tegen de collectieve straf die de mensen in Gaza wordt opgelegd, met name de kinderen.

In de Palestijnse Gazastrook zijn de omstandigheden zo schokkend dat de wereld in afschuw wegkijkt. Daarvan zijn 800 duizend kinderen het slachtoffer. Door de petitie hieronder te tekenen doet u daar wat aan.

 


Campagne van Defense for Children International – Palestine. 

De organisatie Defense for Children International – Palestine (DCIP) is een petitie gestart waarin het Internationaal Strafhof (International Criminal Court, ICC) wordt opgeroepen tot actie tegen het collectief straffen van de Palestijnse burgerbevolking van de Gazastrook. Die bevolking is in hoofdzaak jong; op een totaal van 1,9 miljoen zijn ruim 800 duizend inwoners jonger dan 15 jaar – kinderen dus, die opgroeien in een hel op aarde.

Hel op aarde

Dat Gaza een hel op aarde is behoeft amper toelichting. Ter introductie van de petitie biedt DCIP een beknopt overzicht van de onleefbare situatie en de oorzaken daarvan. The Rights Forum publiceerde recent een serie artikelen over de omstandigheden in de kleine landstrook, die door de Israëlische blokkade nagenoeg volledig van de buitenwereld is geïsoleerd. Opgesloten achter hekken tracht de bevolking te overleven onder een meervoudige crisis die, zoals DCIP benadrukt, geen gevolg is van een externe ramp, maar welbewust door mensenhanden tot stand is gebracht.


DCIP doet een beroep op het Strafhof nadat een vertegenwoordiging van de Palestijnse civil society dat drie weken geleden ook al deed. Het in Den Haag gevestigde Strafhof werkt al tweeënhalf jaar aan een ‘verkennend onderzoek naar Palestina’ dat vooraf moet gaan aan een volwaardig onderzoek naar door Israël begane misdaden tegen de Palestijnen. De indruk bestaat dat externe tegenwerking de oorzaak is van het gebrek aan voortgang.


Intussen sterven Palestijnen een onnodige dood en groeien kinderen op onder volstrekt onacceptabele omstandigheden. Hoewel de feiten bekend zijn, en hoewel oplossingen aanwijsbaar zijn, kijkt de wereld weg. Dat moet nu stoppen, is de klemmende boodschap van DCIP. In Nederland heeft de organisatie Tadamun zich bij de oproep van DCIP aangesloten. Ook The Rights Forum en het Nederlands Palestina Komitee verklaren zich solidair en roepen het Strafhof op tot ingrijpen.


Teken de petitie hier

 


Actuele NPK-berichten