PALESTINA VANDAAG

Zie in Today in Palestine! de dagelijkse berichten.

ALWAYS PALESTINE FOREVER 1880 - 1947

Een diashow over het leven van de Palestijnen voordat hun land hen werd afgenomen.

KOOP PALESTIJNSE PRODUCTEN!
Koop Palestijnse producten! Er zijn inmiddels meer aanbieders van Palestijnse producten.

Denk aan de inmiddels vertrouwde Rumi en Nabali olijfolie die via Canaan ons land binnenstroomt en die nu door www.propal.nl wordt verkocht. Ook za' atar , maftoul, olijven, zeep en nog veel meer zijn hier te vinden.


Een andere aanbieder met een veelzijdig assortiment is: naar ramallah 

Van harte aanbevolen om de Palestijnse boeren en de verwerkers van de producten economisch te steunen.

Propal steunt daarbij nog de musicians without borders.
I'M ON MY WAY

Een YouTube filmpje op een lied van Mahalia Jackson

 

SINGING PALESTINE

18 Palestijnse liedjes

AL HAQ: 'ISRAELI FORCES CONTINUOUSLY TURN A BLIND EYE TO SETTLER VIOLENCE'
Abu Pessoptimist over geweld van kolonisten en het Israelische leger tegen Palestijnen in bezet gebied, uit een rapport van Al Haq. Lees hier meer
VERGEET DE AANVAL OP GAZA NIET, 2008/9

Aldus Anja Meulenbelt op donderdag 27 december 2012.

Vier jaar geleden, begon een drie weken durende oorlog tegen Gaza, die meer dan 1400 mensen het leven kostte. Lees hier verder.

DE GEVOLGEN VAN DE APARTHEIDSMUUR
Een YouTubefilm van Sonia Karkar
BDS FREE PALESTINE RAP SONG
BDS Free Palestine Rap Song

Kijk en luister naar de rap song op de blog van Youth Against Normalization

 

 

 

PUBLICATIES - NPK-BERICHTEN

Ook Amsterdamse bijeenkomst van SRP met Awad Abdel Fattah wordt op de VU verboden.

03/05/2017
Eén dag nadat Maastricht University SJP - Students for Justice in Palestine Maastricht censureert, past de ‘Vrije’ Universiteit dezelfde methode toe bij ons!

Studenten voor Rechtvaardigheid in Palestina - SRP

#stopVUcensuur !!!

 Het is niet de eerste keer dat Studenten voor Rechtvaardigheid in Palestina - SRP moet protesteren tegen deze inperking van het Recht van Vergadering en de Vrijheid van Meningsuiting door de Vrije Universiteit.

De bijeenkomst die SRP wil (en zal) organiseren heeft de titel ‘Institutional Discrimination in Israel – Problems and Solutions’. Hoofdspreker zal zijn Awad Abdel Fattah, prominent politicus uit Palestina ’48 (Israël) bij de partij Balad. https://www.facebook.com/events/1767412513568901/

De VU geeft aan ‘open’ te staan voor academische debatten over de ‘Midden-Oosten thematiek die aan de orde komt tijdens de bijeenkomst die SRP van plan is te organiseren.’ Maar de VU toont haar hypocrisie door geen ruimte beschikbaar te stellen voor een lezing met Abdel Fattah omdat hij een ‘betrokken politicus’ is bij dat thema. Op ons voorstel (via mail, telefoon en voicemail) om een academicus aan de bijeenkomst toe te voegen werd niet gereageerd.

Het is raar dat dit als redenen wordt gegeven, want de VU organiseert zelf regelmatig bijeenkomsten met ‘betrokken politici’. Zo werd de toenmalig Israëlische ambassadeur Haim Divon in november 2014 uitgenodigd, slechts enkele maanden na Operation Protective Edge, waarin Israël meer dan 2.400 Palestijnen vermoorde. Op een eerdere VU-bijeenkomst zei Haim Divon ‘Vervelend dat Palestijnse studenten niet kunnen gaan en staan waar ze willen. Maar wat moeten we anders?’ [1] Daarnaast spreekt op 4 mei 2017 Dico Baars, gemeenteraadslid voor de ChristenUnie in de VU. [2] Over ‘betrokken politici’ gesproken…

Dit is niet de eerste keer dat de VU activiteiten van SRP verbiedt. In dezelfde week dat de Israëlische ambassadeur kwam spreken werd het SRP verboden om een bijeenkomst te organiseren en te flyeren. [3] Ons eerste panelevenement over Palestina werd in die tijd ook gecensureerd door het VU bestuur onder grote druk van de Israëlische lobby. [4] [5] [6] Ook zijn wij zelfs tijdelijk verbannen na een ludieke actie van ons. dit kwam volgens bronnen binnen de VU mede door hun “extreemrechtse donateurs”.

Studenten voor Rechtvaardigheid in Palestina, oftewel SRP, is een jongeren- en studentenorganisatie die zich inzet voor Rechtvaardigheid in Palestina, en voor een boycot van Israëlische Apartheid. Wij focussen ons voornamelijk op een Academische Boycot.


1) https://issuu.com/advalvas/docs/nr._06_6_november_2013/12 
 2) https://www.facebook.com/events/304445793321605/ 
 3) https://srpnederland.wordpress.com/…/psychologische-oorlog…/ 
4) http://www.joop.nl/…/hoe-de-vu-werd-gepusht-een-palestina-d… 
 5) http://jaffadok.nl/…/pro-israel-lobby-groep-cidi-overtuigt…/ 
6) https://electronicintifada.net/…/lobby-group-persuades-dutc…


Actuele NPK-berichten