PALESTINA VANDAAG

Zie in Today in Palestine! de dagelijkse berichten.

ALWAYS PALESTINE FOREVER 1880 - 1947

Een diashow over het leven van de Palestijnen voordat hun land hen werd afgenomen.

KOOP PALESTIJNSE PRODUCTEN!
Koop Palestijnse producten! Er zijn inmiddels meer aanbieders van Palestijnse producten.

Denk aan de inmiddels vertrouwde Rumi en Nabali olijfolie die via Canaan ons land binnenstroomt en die nu door www.propal.nl wordt verkocht. Ook za' atar , maftoul, olijven, zeep en nog veel meer zijn hier te vinden.


Een andere aanbieder met een veelzijdig assortiment is: naar ramallah 

Van harte aanbevolen om de Palestijnse boeren en de verwerkers van de producten economisch te steunen.

Propal steunt daarbij nog de musicians without borders.
I'M ON MY WAY

Een YouTube filmpje op een lied van Mahalia Jackson

 

SINGING PALESTINE

18 Palestijnse liedjes

AL HAQ: 'ISRAELI FORCES CONTINUOUSLY TURN A BLIND EYE TO SETTLER VIOLENCE'
Abu Pessoptimist over geweld van kolonisten en het Israelische leger tegen Palestijnen in bezet gebied, uit een rapport van Al Haq. Lees hier meer
VERGEET DE AANVAL OP GAZA NIET, 2008/9

Aldus Anja Meulenbelt op donderdag 27 december 2012.

Vier jaar geleden, begon een drie weken durende oorlog tegen Gaza, die meer dan 1400 mensen het leven kostte. Lees hier verder.

DE GEVOLGEN VAN DE APARTHEIDSMUUR
Een YouTubefilm van Sonia Karkar
BDS FREE PALESTINE RAP SONG
BDS Free Palestine Rap Song

Kijk en luister naar de rap song op de blog van Youth Against Normalization

 

 

 

PUBLICATIES - NPK-BERICHTEN

Verkiezingskrant van The Rights Forum

05/03/2017
De verkiezingskrant van The Rights Forum is een goed hulpmiddel om te bepalen op welke partij u gaat stemmen op 15 maart.

Welke Nederlandse politieke partijen steunen de Israëlische bezetting van Palestina? En welke partijen pleiten juist voor druk op Israël om de bezetting te beëindigen en de mensenrechten van de Palestijnen te respecteren? Deze vragen, en de antwoorden daarop, staan centraal in de verkiezingskrant) van The Rights Forum.


Deze organisatie, in 2009 opgericht door oud-premier Dries van Agt, zet zich in voor een oplossing van de kwestie Israël-Palestina langs de lijnen van het internationaal recht.
 
In de krant worden de standpunten van de partijen uiteengezet aan de hand van hun verkiezingsprogramma's en hun feitelijke bemoeienis met het thema tijdens de periode-Rutte II: hoeveel Kamervragen en moties dienden zij in, en wat was hun stemgedrag bij moties? Ook wordt stilgestaan bij de hetze waarmee de Israëlische regering en de zogeheten 'Israël-lobby' proberen kritische mensenrechtenorganisaties en de Boycot, Desinvestering & Sancties (BDS)-beweging het zwijgen op te leggen. In de Tweede Kamer zetten met name de ChristenUnie, SGP, PVV en VNL zich daar actief voor in.
 
De krant kan worden gedownload (
https://rightsforum.org/verkiezingen2017) en is ook in papieren versie verschenen. Papieren exemplaren zijn verkrijgbaar door een mail te sturen naar info@rightsforum.org. Ook extra exemplaren om bijvoorbeeld neer te leggen in het plaatselijke politieke café, gemeentehuis of bibliotheek, of te verspreiden op bijeenkomsten van activisten of politieke partijen zijn via dit e-mailadres verkrijgbaar.
Actuele NPK-berichten