PALESTINA VANDAAG

Zie in Today in Palestine! de dagelijkse berichten.

ALWAYS PALESTINE FOREVER 1880 - 1947

Een diashow over het leven van de Palestijnen voordat hun land hen werd afgenomen.

KOOP PALESTIJNSE PRODUCTEN!
Koop Palestijnse producten! Er zijn inmiddels meer aanbieders van Palestijnse producten.

Denk aan de inmiddels vertrouwde Rumi en Nabali olijfolie die via Canaan ons land binnenstroomt en die nu door www.propal.nl wordt verkocht. Ook za' atar , maftoul, olijven, zeep en nog veel meer zijn hier te vinden.


Een andere aanbieder met een veelzijdig assortiment is: naar ramallah 

Van harte aanbevolen om de Palestijnse boeren en de verwerkers van de producten economisch te steunen.

Propal steunt daarbij nog de musicians without borders.
I'M ON MY WAY

Een YouTube filmpje op een lied van Mahalia Jackson

 

SINGING PALESTINE

18 Palestijnse liedjes

AL HAQ: 'ISRAELI FORCES CONTINUOUSLY TURN A BLIND EYE TO SETTLER VIOLENCE'
Abu Pessoptimist over geweld van kolonisten en het Israelische leger tegen Palestijnen in bezet gebied, uit een rapport van Al Haq. Lees hier meer
VERGEET DE AANVAL OP GAZA NIET, 2008/9

Aldus Anja Meulenbelt op donderdag 27 december 2012.

Vier jaar geleden, begon een drie weken durende oorlog tegen Gaza, die meer dan 1400 mensen het leven kostte. Lees hier verder.

DE GEVOLGEN VAN DE APARTHEIDSMUUR
Een YouTubefilm van Sonia Karkar
BDS FREE PALESTINE RAP SONG
BDS Free Palestine Rap Song

Kijk en luister naar de rap song op de blog van Youth Against Normalization

 

 

 

PUBLICATIES - NPK-BERICHTEN

Foutje in het DNA van de NOS? vraagt Clara Legêne

08/02/2017
Volgens het NOS-journaal van vanavond -7 februari 2017-, dat zich beroept op Israëlische bronnen, zoals het Israëlische bezettingsleger, zijn sommige kolonies op de westelijke Jordaanoever legaal, omdat het Israëlische leger het land heeft veroverd, of omdat het land ‘is gekocht van Palestijnen’.

Wat de NOS er niet bij vertelt, en daarom doe ik het maar, is dat Israël natuurlijk mag roepen wat het wil. Maar dat alle kolonies op de westelijke Jordaanoever toch echt aantoonbaar en bewijsbaar een forse schending zijn van het internationaal recht. En dus stuk voor stuk illegaal zijn. Maakt niet uit of het land ‘uit veiligheidsoverwegingen’ (het toverwoord ‘betachon’ – veiligheid) militair is geannexeerd, of ‘eerlijk’ is gekocht of met grof fysiek geweld door kolonisten van Palestijnse burgers is geroofd.


Vraag aan u als kijker: wanneer hebt u voor het laatst de NOS de woorden ‘internationale rechtsorde’ en ‘Israël’ in één adem horen noemen? Ik zal het antwoord zelf geven, want ik zit er al jaren gespannen op te wachten. Het antwoord luidt: nooit.

Nog een vraag aan u: hoe betrouwbaar als nieuwsbron vindt u een claim van een bezettende mogendheid eigenlijk? Die dus een ander land illegaal (in termen van het internationale recht) bezet? En hoe gewoon bent u het al gaan vinden dat de NOS vrijwel nooit Palestijnse nieuwsbronnen citeert? Of beschouwt u net als de NOS een Palestijnse familie – die zich suf zoekt naar eigendomspapieren – als bron? Zo’n Palestijnse familie is echt geen bron. Hooguit een illustratie bij het nieuwsitem.

Lees hieronder verder

Claars Notes 7 februari 2017

 


Actuele NPK-berichten