NPK-INFO PER EMAIL

Nieuws, acties en activiteiten per email-nieuwsbrief NPK-info komt gemiddeld wekelijks.
Aanmelden hieronder.


Laatste NPK-info Archief NPK-info
PALESTINA VANDAAG

Zie in Today in Palestine! de dagelijkse berichten.

ALWAYS PALESTINE FOREVER 1880 - 1947

Een diashow over het leven van de Palestijnen voordat hun land hen werd afgenomen.

KOOP PALESTIJNSE PRODUCTEN!
Koop Palestijnse producten! Er zijn inmiddels meer aanbieders van Palestijnse producten.

Denk aan de inmiddels vertrouwde Rumi en Nabali olijfolie die via Canaan ons land binnenstroomt en die nu door www.propal.nl wordt verkocht. Ook za' atar , maftoul, olijven, zeep en nog veel meer zijn hier te vinden.


Een andere aanbieder met een veelzijdig assortiment is: naar ramallah 

Van harte aanbevolen om de Palestijnse boeren en de verwerkers van de producten economisch te steunen.

Propal steunt daarbij nog de musicians without borders.
I'M ON MY WAY

Een YouTube filmpje op een lied van Mahalia Jackson

 

SINGING PALESTINE

18 Palestijnse liedjes

AL HAQ: 'ISRAELI FORCES CONTINUOUSLY TURN A BLIND EYE TO SETTLER VIOLENCE'
Abu Pessoptimist over geweld van kolonisten en het Israelische leger tegen Palestijnen in bezet gebied, uit een rapport van Al Haq. Lees hier meer
VERGEET DE AANVAL OP GAZA NIET, 2008/9

Aldus Anja Meulenbelt op donderdag 27 december 2012.

Vier jaar geleden, begon een drie weken durende oorlog tegen Gaza, die meer dan 1400 mensen het leven kostte. Lees hier verder.

DE GEVOLGEN VAN DE APARTHEIDSMUUR
Een YouTubefilm van Sonia Karkar
BDS FREE PALESTINE RAP SONG
BDS Free Palestine Rap Song

Kijk en luister naar de rap song op de blog van Youth Against Normalization

 

 

 

PUBLICATIES - NPK-BERICHTEN

De muur die de EO om Israël plaatst door Clara Legêne

07/01/2017
Waar komt die kritiek op de staat Israel vandaan? Is die terecht? Waarom is er steun voor BDS? DE EO maakte ons nog niet veel wijzer. Lees Claars Notes.


In de driedelige serie ‘De kanarie in de kolenmijn’ onderzoekt Hanneke Groenteman voor (de joodse redactie van) de EO het antisemitisme in Nederland, Engeland en Frankrijk. Een zinnig en urgent onderwerp. Zoals kanaries, die meegenomen werden in de kolenmijnen, van hun houtje gingen als de lucht vergiftigd was, zo is antisemitisme in een samenleving het eerste signaal dat de atmosfeer voor iedereen giftig is, is de redenering.

Vandaag had ik eindelijk gelegenheid het laatste deel te zien en ik wil toch graag nog wat over de serie zeggen. Dingen die bij mij bleven wringen, in alle afleveringen.

Zowel in Nederland, als in Engeland, als in Frankrijk vertelden verschillende gesprekspartners– van wetenschappers, jongerenwerkers, tot mensen die ze aansprak op straat – Groenteman nagenoeg letterlijk hetzelfde: dat er een directe relatie bestaat tussen antisemitisme van met name Europese moslimjongeren, en de manier waarop de staat Israël zich gedraagt ten aanzien van Palestijnse burgers.

Je verwacht dan, als kijker, dat je informatie krijgt. Waar die kritiek op de staat Israël vandaan komt. Of die terecht is. Wat de staat Israël dan precies doet met Palestijnse burgers dat moslimjongeren in Nederland, Engeland en Frankrijk er hels van worden. Maar daarover in geen van de afleveringen ook maar één woord. Om het begrip ‘Israel’ bleef een hoge muur staan en wat zich achter die muur afspeelt, daarvan kreeg het publiek niets te zien.

lees verder:

Claars Notes 6 januari 2017 

 


Actuele NPK-berichten