NPK-INFO PER EMAIL

Nieuws, acties en activiteiten per email-nieuwsbrief NPK-info komt gemiddeld wekelijks.
Aanmelden hieronder.


Laatste NPK-info Archief NPK-info
PALESTINA VANDAAG

Zie in Today in Palestine! de dagelijkse berichten.

ALWAYS PALESTINE FOREVER 1880 - 1947

Een diashow over het leven van de Palestijnen voordat hun land hen werd afgenomen.

KOOP PALESTIJNSE PRODUCTEN!
Koop Palestijnse producten! Er zijn inmiddels meer aanbieders van Palestijnse producten.

Denk aan de inmiddels vertrouwde Rumi en Nabali olijfolie die via Canaan ons land binnenstroomt en die nu door www.propal.nl wordt verkocht. Ook za' atar , maftoul, olijven, zeep en nog veel meer zijn hier te vinden.


Een andere aanbieder met een veelzijdig assortiment is: naar ramallah 

Van harte aanbevolen om de Palestijnse boeren en de verwerkers van de producten economisch te steunen.

Propal steunt daarbij nog de musicians without borders.
I'M ON MY WAY

Een YouTube filmpje op een lied van Mahalia Jackson

 

SINGING PALESTINE

18 Palestijnse liedjes

AL HAQ: 'ISRAELI FORCES CONTINUOUSLY TURN A BLIND EYE TO SETTLER VIOLENCE'
Abu Pessoptimist over geweld van kolonisten en het Israelische leger tegen Palestijnen in bezet gebied, uit een rapport van Al Haq. Lees hier meer
VERGEET DE AANVAL OP GAZA NIET, 2008/9

Aldus Anja Meulenbelt op donderdag 27 december 2012.

Vier jaar geleden, begon een drie weken durende oorlog tegen Gaza, die meer dan 1400 mensen het leven kostte. Lees hier verder.

DE GEVOLGEN VAN DE APARTHEIDSMUUR
Een YouTubefilm van Sonia Karkar
BDS FREE PALESTINE RAP SONG
BDS Free Palestine Rap Song

Kijk en luister naar de rap song op de blog van Youth Against Normalization

 

 

 

PUBLICATIES - NPK-BERICHTEN

Wat heeft VN resolutie 2334 met Palestijnse kinderrechten te maken?

31/12/2016
De angst, pijn en wanhoop van honderden Palestijnse kinderen, daaraan moet een einde komen. Ga met tadamun en DCIP aan de slag!

Op 23 december 2016 sprak de VN zich uit in Resolutie 2334 tegen de Israëlische nederzettingen in bezet gebied. Alle nederzettingen zijn illegaal en de bouw moet stoppen.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry noemde de nederzettingen een flagrante schending van het oorlogsrecht. Hopelijk is deze resolutie de opmaat naar maatregelen om Israël te dwingen de nederzettingen en de bezetting te ontmantelen, incluis de blokkade van Gaza.

Rondom de nederzettingen, de muur en de militaire checkpoints vinden veel mensenrechtenschendingen plaats. Kinderen die bij deze plekken wonen of die op weg zijn naar school of familie of naar de stad om nieuwe kleren te kopen, zijn niet veilig. Het komt geregeld voor dat kolonisten kinderen aanvallen, of dat het Israëlische leger kinderen oppakt. Hierover wordt door Defense for Children International Palestine, frequent gerapporteerd.

In 2016 zijn honderden Palestijnse kinderen gearresteerd en geboeid op transport gezet naar een gevangenis in Israël. Het transporteren van kinderen naar het land van de bezetter is een oorlogsmisdaad.

Palestijnse kinderen in Israëlische gevangenschap worden slecht behandeld. Er komt zelfs marteling voor, een ernstige misdaad.

Veel kinderen maken na terugkeer in de maatschappij hun school niet af door de trauma's die ze hebben opgelopen. In tadamun's Most Wanted Justice rapport lees je hier meer over. 
Generaties kinderen zijn opgegroeid onder dit regime. Een bezetting biedt geen kader voor recht, zei Khaled Quzmar, directeur van Defense for Children International Palestine, in een interview met tadamun.
 

Veel Palestijnse kinderen verliezen het geloof in de internationale gemeenschap, die maar geen vuist maakt voor gelijke rechten. Daarom moeten er maatregelen komen die deze VN resolutie handen en voeten geven. Als die er komen, dan laat de internationale gemeenschap zien dat het internationale recht, waaronder het Verdrag inzake de Rechten van het Kind, geen wassen neus is en dat wij de kinderen, onze toekomst, niet zijn vergeten.

Ik wens iedereen het beste voor het nieuwe jaar,

Mieke Zagt
Directeur 
tadamun


Zie voor verdere actie hier

 


Actuele NPK-berichten