NPK-INFO PER EMAIL

Nieuws, acties en activiteiten per email-nieuwsbrief NPK-info komt gemiddeld wekelijks.
Aanmelden hieronder.


Laatste NPK-info Archief NPK-info
PALESTINA VANDAAG

Zie in Today in Palestine! de dagelijkse berichten.

ALWAYS PALESTINE FOREVER 1880 - 1947

Een diashow over het leven van de Palestijnen voordat hun land hen werd afgenomen.

KOOP PALESTIJNSE PRODUCTEN!
Koop Palestijnse producten! Er zijn inmiddels meer aanbieders van Palestijnse producten.

Denk aan de inmiddels vertrouwde Rumi en Nabali olijfolie die via Canaan ons land binnenstroomt en die nu door www.propal.nl wordt verkocht. Ook za' atar , maftoul, olijven, zeep en nog veel meer zijn hier te vinden.


Een andere aanbieder met een veelzijdig assortiment is: naar ramallah 

Van harte aanbevolen om de Palestijnse boeren en de verwerkers van de producten economisch te steunen.

Propal steunt daarbij nog de musicians without borders.
I'M ON MY WAY

Een YouTube filmpje op een lied van Mahalia Jackson

 

SINGING PALESTINE

18 Palestijnse liedjes

AL HAQ: 'ISRAELI FORCES CONTINUOUSLY TURN A BLIND EYE TO SETTLER VIOLENCE'
Abu Pessoptimist over geweld van kolonisten en het Israelische leger tegen Palestijnen in bezet gebied, uit een rapport van Al Haq. Lees hier meer
VERGEET DE AANVAL OP GAZA NIET, 2008/9

Aldus Anja Meulenbelt op donderdag 27 december 2012.

Vier jaar geleden, begon een drie weken durende oorlog tegen Gaza, die meer dan 1400 mensen het leven kostte. Lees hier verder.

DE GEVOLGEN VAN DE APARTHEIDSMUUR
Een YouTubefilm van Sonia Karkar
BDS FREE PALESTINE RAP SONG
BDS Free Palestine Rap Song

Kijk en luister naar de rap song op de blog van Youth Against Normalization

 

 

 

PUBLICATIES - NPK-BERICHTEN

BDS-TEGENOFFENSIEF

09/08/2016
Hoe zit de anti-BDS-campagne in elkaar?

In een aantal artikelen over de anti-BDS-campagne die Israel aan het opzetten is, wordt uit de doeken gedaan hoe er daarbij te werk wordt gegaan. Zo is een speciale afdeling van het Ministerie voor Strategische Zaken (ik verzin het niet) opgericht, die tien jaar de tijd krijgt om dat doel - beeld ‘Israel apartheidsstaat’ onderuit te halen en degenen die dit uitdragen te neutraliseren - te bereiken (zie Ha’aretz  ‘World sees Israel as a pariah state’). In het geheim wordt een doos vol dirty tricks samengesteld.

 

Een artikel van al-Shakaba (‘Threats to Human Rights Defenders: How far will Israel go?’ bericht hoe de strijd op drie fronten gevoerd zal gaan worden:


In de sinds 1967 bezette Palestijnse Gebieden(OPT): voortgaande uitbreiding van de bestaande joodse nederzettingen; van overheidswege georganiseerde aanvallen op Palestijnen die zich verzetten; juridische vrijwaring van de daders; beknotting van de persvrijheid in de OPT;


Binnen de grenzen van Israel: beperking van de vrijheid van meningsuiting van mensenrechtenorganisaties; idem inzake oproepen tot boycot; het publiekelijk gedogen van - al dan niet verbaal - geweld tegen mensenrechtenactivisten en het uitzetten van ongewenste buitenlanders wegens ‘loyaliteitsbreuk’ jegens de staat Israel;

Het voeren van een McCarthy-achtige campagne tegen BDS-activisten in het buitenland door middel van mediacampagnes via bevriende organisaties, lobbygroepen en journalisten ter plaatse; het aanspannen van door Israel betaalde rechtszaken tegen BDS-activisten, vakbonden en lokale instellingen; het uitoefenen van druk op banken om de rekeningen van pro-Palestijnse organisaties op te heffen; idem op lokale overheden en NGOs om aan BDS- en mensenrechtenactivisten geen faciliteiten ter beschikking te stellen; het beïnvloeden van parlementsleden en het doen indienen van moties; spionage, infiltratie en sabotage van BDS-activiteiten door zogenaamde Palestijnse mensenrechtenactivisten; dit alles natuurlijk overgoten met een sausje van antisemitisme-beschuldigingen

Voor het kalenderjaar 2016 is er op de begroting van de door ultra-nationalisten en rechts-religieuze radicalen gedomineerde regering van Benjamin Netanyahoe rond 32 miljoen euro voor de campagne uitgetrokken.


Zie ook Ma’an News Agency ’ Israel launching task force to target, deport BDS activists’  en  Ha’aretz  ‘Israel Seeking to Deport Foreign Pro-boycott Activists’. 

Waarom al die moeite? Netanyahoe en de zijnen zouden eenvoudigweg kunnen volstaan met afschaffing van de apartheid.