NPK-INFO PER EMAIL

Nieuws, acties en activiteiten per email-nieuwsbrief NPK-info komt gemiddeld wekelijks.
Aanmelden hieronder.


Laatste NPK-info Archief NPK-info
PALESTINA VANDAAG

Zie in Today in Palestine! de dagelijkse berichten.

ALWAYS PALESTINE FOREVER 1880 - 1947

Een diashow over het leven van de Palestijnen voordat hun land hen werd afgenomen.

KOOP PALESTIJNSE PRODUCTEN!
Koop Palestijnse producten! Er zijn inmiddels meer aanbieders van Palestijnse producten.

Denk aan de inmiddels vertrouwde Rumi en Nabali olijfolie die via Canaan ons land binnenstroomt en die nu door www.propal.nl wordt verkocht. Ook za' atar , maftoul, olijven, zeep en nog veel meer zijn hier te vinden.


Een andere aanbieder met een veelzijdig assortiment is: naar ramallah 

Van harte aanbevolen om de Palestijnse boeren en de verwerkers van de producten economisch te steunen.

Propal steunt daarbij nog de musicians without borders.
I'M ON MY WAY

Een YouTube filmpje op een lied van Mahalia Jackson

 

SINGING PALESTINE

18 Palestijnse liedjes

AL HAQ: 'ISRAELI FORCES CONTINUOUSLY TURN A BLIND EYE TO SETTLER VIOLENCE'
Abu Pessoptimist over geweld van kolonisten en het Israelische leger tegen Palestijnen in bezet gebied, uit een rapport van Al Haq. Lees hier meer
VERGEET DE AANVAL OP GAZA NIET, 2008/9

Aldus Anja Meulenbelt op donderdag 27 december 2012.

Vier jaar geleden, begon een drie weken durende oorlog tegen Gaza, die meer dan 1400 mensen het leven kostte. Lees hier verder.

DE GEVOLGEN VAN DE APARTHEIDSMUUR
Een YouTubefilm van Sonia Karkar
BDS FREE PALESTINE RAP SONG
BDS Free Palestine Rap Song

Kijk en luister naar de rap song op de blog van Youth Against Normalization

 

 

 

PUBLICATIES - NPK-BERICHTEN

Studenten Rechtvaardigheid Palestina VU voerden succesvol actie om de academische boycot te promoten

03/02/2016
Studenten van de Vrije Universiteit hebben vandaag actie gevoerd om de academische boycot van Israël onder de aandacht te brengen bij medestudenten en wetenschappelijk personeel.

Twee actievoerders, verkleed als soldaten, sommeerden medewerkers en studenten om hun paspoorten en vroegen herhaaldelijk of ze van Palestijnse afkomst waren. De overige studenten deelden flyers uit aan de toeschouwers die verbaasd toekeken. Een studente geneeskunde kwam naar ons toe: ‘Ik wist niet dat ze ook studenten lastigvielen.”. Een medestudente voegde toe: ‘Dit moet inderdaad veranderen. Wat hebben studenten nu te maken met soldaten?’.

De actie was een sterk statement tegenover de onderdrukking van het Palestijns volk. Door de bezetting is het voor Palestijnen moeilijk en soms onmogelijk om te studeren of op onderwijsinstellingen te werken, conferenties te bezoeken.

De Vrije Universiteit heeft een uitwisselingsprogramma met Tel Aviv University en heeft bijeenkomsten georganiseerd met onder andere de Israëlische ambassadeur en een studentendecaan van Haifa University. Thomas Hofland: ‘Deze activiteiten normaliseren de bezetting van Palestina en het apartheidsregime van Israël. Alle Israëlische onderwijsinstellingen werken nauw samen met de Israëlische staat en het bezettingsleger.’

Jaap Winter, voorzitter van het College van Bestuur van de VU, zei op 15 juni 2015 - na afloop van een debat over de academische boycot - dat hij de situatie met zijn Israëlische collega’s zou bespreken. Thomas Hofland: ‘Na zes maanden stuurde hij een mail waarin hij aangaf meer geïnformeerd te willen worden over het onderwerp. SRP heeft aangegeven deze informatie te willen verschaffen, maar hierop kwam geen reactie. Het is duidelijk dat de VU ons aan het lijntje houdt.’

Dit staat in schril contrast met 1974, toen de VU besloot om Zuid-Afrikaanse universiteiten te boycotten. SRP zal zich blijven inzetten om de VU ook nu weer een stem te geven tegen apartheid.

 

 


Actuele NPK-berichten