NPK-INFO PER EMAIL

Nieuws, acties en activiteiten per email-nieuwsbrief NPK-info komt gemiddeld wekelijks.
Aanmelden hieronder.


Laatste NPK-info Archief NPK-info
PALESTINA VANDAAG

Zie in Today in Palestine! de dagelijkse berichten.

ALWAYS PALESTINE FOREVER 1880 - 1947

Een diashow over het leven van de Palestijnen voordat hun land hen werd afgenomen.

KOOP PALESTIJNSE PRODUCTEN!
Koop Palestijnse producten! Er zijn inmiddels meer aanbieders van Palestijnse producten.

Denk aan de inmiddels vertrouwde Rumi en Nabali olijfolie die via Canaan ons land binnenstroomt en die nu door www.propal.nl wordt verkocht. Ook za' atar , maftoul, olijven, zeep en nog veel meer zijn hier te vinden.


Een andere aanbieder met een veelzijdig assortiment is: naar ramallah 

Van harte aanbevolen om de Palestijnse boeren en de verwerkers van de producten economisch te steunen.

Propal steunt daarbij nog de musicians without borders.
I'M ON MY WAY

Een YouTube filmpje op een lied van Mahalia Jackson

 

SINGING PALESTINE

18 Palestijnse liedjes

AL HAQ: 'ISRAELI FORCES CONTINUOUSLY TURN A BLIND EYE TO SETTLER VIOLENCE'
Abu Pessoptimist over geweld van kolonisten en het Israelische leger tegen Palestijnen in bezet gebied, uit een rapport van Al Haq. Lees hier meer
VERGEET DE AANVAL OP GAZA NIET, 2008/9

Aldus Anja Meulenbelt op donderdag 27 december 2012.

Vier jaar geleden, begon een drie weken durende oorlog tegen Gaza, die meer dan 1400 mensen het leven kostte. Lees hier verder.

DE GEVOLGEN VAN DE APARTHEIDSMUUR
Een YouTubefilm van Sonia Karkar
BDS FREE PALESTINE RAP SONG
BDS Free Palestine Rap Song

Kijk en luister naar de rap song op de blog van Youth Against Normalization

 

 

 

PUBLICATIES - NPK-BERICHTEN

Eis dat de Europese overheid G4S laat vallen

31/01/2016
Steun de actie: EU laat G4S vallen! Drop G4S Teken de petitie hieronder.

De Europese ‘overheid’ neemt binnenkort een besluit over verlenging van het contract met G4S.

Deze onderneming, die zich richt op beveiliging, is betrokken bij ernstige schendingen van het internationaal recht en de mensenrechten in Israël/Palestina. In een grote gezamenlijke campagne wordt geëist dat er onmiddellijk stappen worden ondernomen om G4S en vergelijkbare bedrijven uit te sluiten van Europese contracten.


teken de petitie


In de komende maanden neemt de Europese commissie en haar buitenlandministerie een besluit over verlenging van het contract met de Engels-Deense onderneming G4S. Het huidige contract, dat gaat over beveiliging in ongeveer 20 landen van objecten die aan de Europese commissie gerelateerd zijn, verloopt in april.

Er is een serieuze belemmering om opnieuw een contract aan te gaan: de mensenrechten. G4S wordt beschouwd als een van de meest beruchte profiteurs and facilitators van de Israëlische bezetting en de kolonisatie van Palestina.

G4S levert ‘security services’ aan Israëlische gevangenissen, checkpoints, nederzettingen en de politie. ‘Security’ is big business voor bedrijven die bereid zijn voor bezetter Israël een bijdrage te leveren aan het ‘onder de duim houden’ van onderdrukte Palestijnse burgers.

Achtendertig leden van het Europese parlement hebben president Juncker in december opgeroepen, er bij de Europese commissie op aan te dringen het contract met G4S niet te vernieuwen en direct maatregelen te nemen die vergelijkbare ondernemingen uitsluiten van Europese contracten en aanbestedingen. Het parlement zelf heeft G4S er al jaren geleden uit gegooid.

De internationale campagne #EUdropG4S, georganiseerd door ECCP (link) en DocP (link) is nu gelanceerd om deze eisen kracht bij te zetten. En om voor eens en voor altijd duidelijk te maken dat betrokkenheid bij, of het leveren van diensten aan de misdaden van Israël jegens het Palestijnse volk niet langer worden getolereerd en niet zonder gevolg blijven.


Als je ook vindt dat het tijd wordt in actie te komen, ondersteun dan alsjeblieft de campagne.


Er is gewoon geen keus. Als politici en media als het ware verlamd zijn, zal het van ons, de internationale burgergemeenschap, moeten komen. Dat is ook de onvermijdelijke consequentie die je moet trekken uit het recente rapport van Human Rights Watch: ‘Occupation, Inc.’ De wetten en regels zijn duidelijk. Het enige wat ontbreekt is de macht om naleving van de regels en wetten af te dwingen. Wij moeten als burgers die macht vormen. Als er niets verandert, zullen de Palestijnen nog meer land verliezen, en gaan G4S en andere bedrijven door met het profiteren van de bezetting.

Laten we ervoor zorgen dat G4S een van zijn meest prestigieuze projecten verliest als gevolg van zijn onverantwoorde werkzaamheden in Israël/Palestina. En laten we ervoor zorgen dat Europese bestuurders voortaan nieuwe criteria hanteren, die mensenrechten altijd voorop stellen als belangrijkste voorwaarde voor welke vorm van samenwerking dan ook.

Securing Injustice: Legal Analysis of G4S Israel Operations in Occupied Palestinian Territory
Brief (2 december 2015) van 38 Europese parlementsleden aan JunckerOccupation, Inc. – (19 januari 2016) How Settlement Businesses Contribute to Israel’s Violations of Palestinian Rights

Clara Legene in Claars Notes 31 januari 2016

 


Actuele NPK-berichten