NPK-INFO PER EMAIL

Nieuws, acties en activiteiten per email-nieuwsbrief NPK-info komt gemiddeld wekelijks.
Aanmelden hieronder.


Laatste NPK-info Archief NPK-info
PALESTINA VANDAAG

Zie in Today in Palestine! de dagelijkse berichten.

ALWAYS PALESTINE FOREVER 1880 - 1947

Een diashow over het leven van de Palestijnen voordat hun land hen werd afgenomen.

KOOP PALESTIJNSE PRODUCTEN!
Koop Palestijnse producten! Er zijn inmiddels meer aanbieders van Palestijnse producten.

Denk aan de inmiddels vertrouwde Rumi en Nabali olijfolie die via Canaan ons land binnenstroomt en die nu door www.propal.nl wordt verkocht. Ook za' atar , maftoul, olijven, zeep en nog veel meer zijn hier te vinden.


Een andere aanbieder met een veelzijdig assortiment is: naar ramallah 

Van harte aanbevolen om de Palestijnse boeren en de verwerkers van de producten economisch te steunen.

Propal steunt daarbij nog de musicians without borders.
I'M ON MY WAY

Een YouTube filmpje op een lied van Mahalia Jackson

 

SINGING PALESTINE

18 Palestijnse liedjes

AL HAQ: 'ISRAELI FORCES CONTINUOUSLY TURN A BLIND EYE TO SETTLER VIOLENCE'
Abu Pessoptimist over geweld van kolonisten en het Israelische leger tegen Palestijnen in bezet gebied, uit een rapport van Al Haq. Lees hier meer
VERGEET DE AANVAL OP GAZA NIET, 2008/9

Aldus Anja Meulenbelt op donderdag 27 december 2012.

Vier jaar geleden, begon een drie weken durende oorlog tegen Gaza, die meer dan 1400 mensen het leven kostte. Lees hier verder.

DE GEVOLGEN VAN DE APARTHEIDSMUUR
Een YouTubefilm van Sonia Karkar
BDS FREE PALESTINE RAP SONG
BDS Free Palestine Rap Song

Kijk en luister naar de rap song op de blog van Youth Against Normalization

 

 

 

PUBLICATIES - NPK-BERICHTEN

23 oktober picket Amsterdam liet een beperkt maar energiek protest zien!

21/10/2015
De Palestijnse Gemeenschap in Nederland, al-Awda, Palestijnse Vrouwen in Nederland en het Nederlands Palestina Komitee organiseerden dit protest.Protest Beursplein Amsterdam vrijdagavond 23 oktober 2015


Ruim 50 deelnemers, onder wie veel Palestijnen uit Syrië, protesteerden tegen de jongste ronde van Israelisch geweld tegen de Palestijnen. De picket was georganiseerd door de Palestijnse Gemeenschap in Nederland, al-Awda, Palestijnse Vrouwen in Nederland en het Nederlands Palestina Komitee.

Er waren korte verklaringen namens de Palestijnse organisaties en het NPK. De IS (Internationale Socialisten) legden een steunverklaring af.

 

 

 

 

 

Verklaring van de Palestijnse gemeenschap, Al Awda en het Nederlands Palestina Komitee


STOP DE ISRAELISCHE AGRESSIE TEGEN DE PALESTIJNEN !

 

Wij – Palestijnen in Nederland – verklaren ons solidair met de strijd van Palestijnen tegen de Israelische bezetter.

 

Wij veroordelen het optreden van het Israelische leger en de politie tegen  demonstrerende Palestijnse jongeren, waarbij met scherp op demonstranten wordt geschoten en waarbij ook kinderen zijn gedood.

 

De demonstrerende jongeren zijn van de ‘Oslo’-generatie. In het kader van de Oslo-Akkoorden is 22 jaar lang tussen Israel en het Palestijns Nationaal Gezag (PNA) onderhandeld, zonder dat dit iets heeft opgeleverd. Niettemin kon Israel lange tijd de wereld wijsmaken dat er aan vrede werd gewerkt.

 

Voor de Palestijnen, onder wie vrouwen, zijn in de Oslo-jaren de vernederingen bij de checkpoints gebleven. De bewegingsvrijheid van de Palestijnen in zowel Gaza als op de Westelijke Jordaanoever is steeds verder aan banden gelegd.

 

Tegelijk is in de Oslo-jaren het aantal joodse kolonisten op de Westelijke Jordaanoever verdubbeld. De politiek van voortgaande kolonisatie is door veel regeringen in de wereld afgekeurd. Maar helaas is er niet tegen opgetreden, wat door Israel is opgevat als een vrijbrief om ermee door te gaan. Het perspectief op een politieke regeling met Israel is daarmee verder achter de horizon verdwenen.

 

Israel weigert het recht op zelfbeschikking van het Palestijnse volk – de oorspronkelijke bewoners van Palestina – te erkennen. Tegelijk blokkeert het implementatie van het recht op terugkeer en compensatie van de Palestijnse vluchtelingen die in 1948 en nadien door Israel zijn verdreven. Ook daartegen diende de wereld op te treden, maar dat is helaas niet gebeurd.

 

In die situatie hebben Palestijnen het recht zich tegen de bezetting en de onderdrukking door Israel te verzetten. Zoals nu in al-Quds (Jeruzalem) en elders – zowel op de Westelijke Jordaanoever als in Palestina’48 (Israel).

 

Israel probeert de recente opleving van het geweld voor te stellen als een religieus conflict tussen moslims en joden. Waar het in werkelijkheid om gaat, is verzet tegen de voortgaande kolonisatie en onderdrukking .

 

Waar het naartoe gaat, weten wij niet. Wèl weten wij dat er geen vrede in het Midden-Oosten zal zijn zolang het Palestijnse volk van zijn rechten verstoken blijft.

 

·         Stop de onderdrukking, bezetting en kolonisatie!


·         Implementeer het recht op terugkeer van de Palestijnse vluchtelingen


·         Géén vrede zonder rechtsherstel voor het Palestijnse volk

                       

       Donderdagavond 22 oktober was er een protestactie tegen het optreden van het Tzahalorkest (Israelisch legerorkest ) bij de Liberaal joodse Synagoge in Amsterdam.                                                                                                                                                                                   

Oo