PALESTINA VANDAAG

Zie in Today in Palestine! de dagelijkse berichten.

ALWAYS PALESTINE FOREVER 1880 - 1947

Een diashow over het leven van de Palestijnen voordat hun land hen werd afgenomen.

KOOP PALESTIJNSE PRODUCTEN!
Koop Palestijnse producten! Er zijn inmiddels meer aanbieders van Palestijnse producten.

Denk aan de inmiddels vertrouwde Rumi en Nabali olijfolie die via Canaan ons land binnenstroomt en die nu door www.propal.nl wordt verkocht. Ook za' atar , maftoul, olijven, zeep en nog veel meer zijn hier te vinden.


Een andere aanbieder met een veelzijdig assortiment is: naar ramallah 

Van harte aanbevolen om de Palestijnse boeren en de verwerkers van de producten economisch te steunen.

Propal steunt daarbij nog de musicians without borders.
I'M ON MY WAY

Een YouTube filmpje op een lied van Mahalia Jackson

 

SINGING PALESTINE

18 Palestijnse liedjes

AL HAQ: 'ISRAELI FORCES CONTINUOUSLY TURN A BLIND EYE TO SETTLER VIOLENCE'
Abu Pessoptimist over geweld van kolonisten en het Israelische leger tegen Palestijnen in bezet gebied, uit een rapport van Al Haq. Lees hier meer
VERGEET DE AANVAL OP GAZA NIET, 2008/9

Aldus Anja Meulenbelt op donderdag 27 december 2012.

Vier jaar geleden, begon een drie weken durende oorlog tegen Gaza, die meer dan 1400 mensen het leven kostte. Lees hier verder.

DE GEVOLGEN VAN DE APARTHEIDSMUUR
Een YouTubefilm van Sonia Karkar
BDS FREE PALESTINE RAP SONG
BDS Free Palestine Rap Song

Kijk en luister naar de rap song op de blog van Youth Against Normalization

 

 

 

PUBLICATIES - NPK-BERICHTEN

29 oktober vindt in Den Haag het Nederlandsā€Palestijnse Bilaterale Forum plaats

13/10/2015
Het Bilateraal Forum zal de economische mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven in de Palestijnse gebieden tonen en verkennen.


Op 29 oktober vindt in Den Haag het tweede Nederlands-Palestijnse Bilaterale Forum plaats, dat geopend zal worden door premier Rutte.


Het doel van het Forum is om de samenwerking te bevorderen tussen overheden, gemeentes, universiteiten en bedrijven. Een groep van 10 Palestijnse burgemeesters neemt deel, plus ondernemers uit verschillende sectoren, waaronder landbouw, recycling, voedsel-verwerking, ICT en energie. Met ruim 100 vertegenwoordigers van bedrijven en kennis- en overheidsinstellingen zal het de grootste Palestijnse delegatie worden die ooit ons land bezocht. 

 

In de ochtend van 29 oktober wordt een beeld gegeven van de mogelijkheden die de Palestijnse markt biedt.


De officiële opening van het Forum zal om 15:00 uur verricht worden door premier Rutte en premier Hamdallah, waarna  er seminars plaatsvinden over agro & food, energie, ICT en water.


Na de officiële sluiting om 18:00 uur door de ministers van Buitenlandse Zaken, Koenders en Malki, zal een buffet plaatsvinden, geopend door president Abbas en de minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, mevrouw Ploumen. 

 

Tijdens het Forum wordt een ICT-seminar georganiseerd, met aandacht voor outsourcing, want het exporteren  van ICT-diensten is een kansrijke sector voor de Palestijnse economie en een mogelijkheid om werkgelegenheid te genereren. In tegenstelling tot de export van fysieke goederen, die veel Israëlische belemmeringen kent, kan software eenvoudig via Internet verzonden worden.


Verschillende Palestijnse dienstverleners werken al voor het buitenland en een Nederlandse klant laat zelfs in Gaza ICT-werk uitvoeren (zie foto).
Tijdens het ICT-seminar komen de volgende onderwerpen aan bod:


        Palestina als voorbeeld van een opkomende outsourcing bestemming. Er wordt al voor grote ondernemingen gewerkt, zoals voor Intel, BMW, Volvo, Lufthansa en Microsoft. Het verloop van personeel ligt laag en dit zorgt voor continuïteit in de samenwerking. Er blijkt geen sprake te zijn van cultuurverschillen en de Palestijnse tarieven liggen beduidend lager dan in ons land (waar een tekort aan ICT-ers is).


        Hoe omgaan met politieke risico’s, taal- en afstandsverschillen indien we softwareprojecten in het buitenland willen laten uitvoeren? Een goede voorbereiding is belangrijk, en het gebruik van agile hierbij kan helpen.


        In Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten vinden veel ICT-investeringen plaats, en er liggen hierbij kansen voor Nederlandse softwareproducenten en ICT-dienstverleners. De Palestijnen kunnen met hun persoonlijke netwerken toegang geven tot deze exportmarkten, en ook kunnen zij de lokalisering van de software in het Arabisch doen.


        ICT-samenwerking als vorm van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Outsourcing is namelijk een mogelijkheid om hoogwaardige werkgelegenheid te creëren, en high-tech bedrijven zoals Cisco en HP zijn vanwege interne MVO-projecten met outsourcing naar Palestina gestart. De Nederlandse overheid ziet graag dat deze vorm van samenwerking ook vanuit ons land gebeurt, en wilt hierbij ook ondersteuning bieden.  

 

U bent van harte welkom op het Forum, en het algemene programma is te vinden op: www.gpic.nl/BilateraalForum29okt.pdf; dit bevat ook informatie over het ICT-seminar (registratie is verplicht).


Er zal een Palestijnse ICT-delegatie aanwezig zijn (afkomstig uit zowel Westbank als Gaza).


Mocht u Nederlandse bedrijven kennen die projecten met hen willen bespreken, dan kunnen individuele afspraken geregeld worden. Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan om het bouwen van een app of website, het ontwikkelen of testen van software, het maken van animatie of het doen van data-entry.

 

Deze uitnodiging ontvangt u van drs Paul Tjia (managing director) 
GPI Consultancy, Postbus 26151, 3002 ED Rotterdam

 


Actuele NPK-berichten