NPK-INFO PER EMAIL

Nieuws, acties en activiteiten per email-nieuwsbrief NPK-info komt gemiddeld wekelijks.
Aanmelden hieronder.


Laatste NPK-info Archief NPK-info
PALESTINA VANDAAG

Zie in Today in Palestine! de dagelijkse berichten.

ALWAYS PALESTINE FOREVER 1880 - 1947

Een diashow over het leven van de Palestijnen voordat hun land hen werd afgenomen.

KOOP PALESTIJNSE PRODUCTEN!
Koop Palestijnse producten! Er zijn inmiddels meer aanbieders van Palestijnse producten.

Denk aan de inmiddels vertrouwde Rumi en Nabali olijfolie die via Canaan ons land binnenstroomt en die nu door www.propal.nl wordt verkocht. Ook za' atar , maftoul, olijven, zeep en nog veel meer zijn hier te vinden.


Een andere aanbieder met een veelzijdig assortiment is: naar ramallah 

Van harte aanbevolen om de Palestijnse boeren en de verwerkers van de producten economisch te steunen.

Propal steunt daarbij nog de musicians without borders.
I'M ON MY WAY

Een YouTube filmpje op een lied van Mahalia Jackson

 

SINGING PALESTINE

18 Palestijnse liedjes

AL HAQ: 'ISRAELI FORCES CONTINUOUSLY TURN A BLIND EYE TO SETTLER VIOLENCE'
Abu Pessoptimist over geweld van kolonisten en het Israelische leger tegen Palestijnen in bezet gebied, uit een rapport van Al Haq. Lees hier meer
VERGEET DE AANVAL OP GAZA NIET, 2008/9

Aldus Anja Meulenbelt op donderdag 27 december 2012.

Vier jaar geleden, begon een drie weken durende oorlog tegen Gaza, die meer dan 1400 mensen het leven kostte. Lees hier verder.

DE GEVOLGEN VAN DE APARTHEIDSMUUR
Een YouTubefilm van Sonia Karkar
BDS FREE PALESTINE RAP SONG
BDS Free Palestine Rap Song

Kijk en luister naar de rap song op de blog van Youth Against Normalization

 

 

 

PUBLICATIES - NPK-BERICHTEN

Politie Jeruzalem doodt nog een Palestijn na een aanslag en bant Palestijnen uit Oude Stad - door Abupessoptimist

04/10/2015
'(Palestijnse) dader dood, zaak gesloten'
Zie dit filmpje van waarop te zien is hoe Fadi Alloun wordt doodgeschoten

Nog geen dag nadat een twee orthodox-joodse mannen in de Oude Stad van Jeruzalem zijn doodgestoken, was er zaterdagavond laat (of zondagochtend vroeg) een nieuw incident, waarbij een 15-jarige Joodse jongen in Jeruzalem bij een steekpartij niet heel ernstig gewond raakte. De Israelische politie schoot vervolgens een Palestijnse jongen dood, die de aanvaller geweest zou zijn. Het was de 19-jarige Fadi Alloun uit het dorp Issawiya (dat sinds de annexatie van Oost-Jeruzalem in 1867 deel uitmaakt van de stad).


De familie van Fadi Alloun betwist dat hij de dader zou zijn. De vader verwees naar een video van het incident (zie hierboven) waarop te zien zou zijn dat Fadi op de vlucht was, omdat hij achterna werd gezeten door een groep Joodse kolonisten en bescherming had willen zoeken bij de politie toen hij werd doodgeschoten. De video is te onduidelijk wat mij, AbuP., betreft om hierover een uitspraak te doen. En een onderzoek zal er vermoedelijk nooit komen. Voor de Israelische politie is het meestal ''dader dood, zaak gesloten'' in dit soort gevallen en voor het Israelische publiek en de pers is Fadi gewoon ''de terrorist''. Israel heeft overigens intussen ook de vader van Fadi en diens oom gearresteerd. Tegelijkertijd werd bekend dat Israel het lichaam van Fadi niet zal vrijgeven, evenmin als dat van Muhannad Halabi, die eerder de twee orthodoxe mannen doodde. De twee zullen daarom geen begrafenis kunnen krijgen.


De Israelische autoriteiten hebben op de steekpartijen gereageerd met de uitzonderlijke en niet eerder genomen maatregel om alle Palestijnen voor twee dagen de toegang tot de Oude Stad van Jeruzalem te ontzeggen.


Alleen mensen die er wonen, winkeliers, toeristen en leerlingen die les hebben in de scholen op de Haram al-Sharif worden doorgelaten. Erg veel zal het niet uitmaken overigens. De Oude Stad was eerder al nagenoeg uitgestorven door een tweedaagse staking in Oost-Jeruzalem, die was uitgeroepen als protest tegen het politie-optreden op de Hamaram al-Sharif en de beperkende maatregelen die Israel aan moslim-gelovigen heeft opgelegd. Daarbij wordt al dagenlang alle mannen   van onder de 50 geweerd van deelname aan de gebeden in de Aqsa-moskee.


Elders op de Westoever, werden zondagmorgen vroeg twee mannen gearresteerd in een huis in het vluchtelingenkamp bij Jenin, in verband met de klopjacht die Israelische troepen houden op zoeken naar de dader(s) van de schietpartij van donderdag, waarbij een kolonisten-echtpaar werd doodgeschoten in de buurt van twee nederzettingen bij Nablus. Een van de mannen die werd gearresteerd was, naar verluidt, een aanhanger van Hamas, zijn naam zou Qais Saadi zijn. Bij de arrestatie werd de ''pressure cooker'' methode gebruikt, meldt YNet. Die houdt in dat het huis waarin de gezochte zich bevindt wordt omsingeld en beschoten. Er werd onder meer een raket op afgevuurd.


Ma'an News meldt dat bij de operatie het huis afbrandde (zoals ook op onderstaande foto is te zien). Volgens Ma'an zouden niet twee, maar drie mannen zijn gearresteerd. Eén van hen was de broer van de gezochte man, Qays al-Shaadi, naar wie Israel al twee jaar op zoek is, aldus Ma'an. Hijzelf werd echter niet gevonden. Rond de actie van het leger in het kamp braken onlusten uit, waarbij 27 Palestijnen gewond raakten, van wie vier door scherpe munitie, die rest door ''rubber kogels''. Ook raakten veel mensen bedwelmd door traangas.


 

Abupessoptimist, 4 oktober 2015

 

Presstv bericht dat er aan Palestijnse zijde 77 gewonden zijn gevallen.

 

 Actuele NPK-berichten