NPK-INFO PER EMAIL

Nieuws, acties en activiteiten per email-nieuwsbrief NPK-info komt gemiddeld wekelijks.
Aanmelden hieronder.


Laatste NPK-info Archief NPK-info
PALESTINA VANDAAG

Zie in Today in Palestine! de dagelijkse berichten.

ALWAYS PALESTINE FOREVER 1880 - 1947

Een diashow over het leven van de Palestijnen voordat hun land hen werd afgenomen.

KOOP PALESTIJNSE PRODUCTEN!
Koop Palestijnse producten! Er zijn inmiddels meer aanbieders van Palestijnse producten.

Denk aan de inmiddels vertrouwde Rumi en Nabali olijfolie die via Canaan ons land binnenstroomt en die nu door www.propal.nl wordt verkocht. Ook za' atar , maftoul, olijven, zeep en nog veel meer zijn hier te vinden.


Een andere aanbieder met een veelzijdig assortiment is: naar ramallah 

Van harte aanbevolen om de Palestijnse boeren en de verwerkers van de producten economisch te steunen.

Propal steunt daarbij nog de musicians without borders.
I'M ON MY WAY

Een YouTube filmpje op een lied van Mahalia Jackson

 

SINGING PALESTINE

18 Palestijnse liedjes

AL HAQ: 'ISRAELI FORCES CONTINUOUSLY TURN A BLIND EYE TO SETTLER VIOLENCE'
Abu Pessoptimist over geweld van kolonisten en het Israelische leger tegen Palestijnen in bezet gebied, uit een rapport van Al Haq. Lees hier meer
VERGEET DE AANVAL OP GAZA NIET, 2008/9

Aldus Anja Meulenbelt op donderdag 27 december 2012.

Vier jaar geleden, begon een drie weken durende oorlog tegen Gaza, die meer dan 1400 mensen het leven kostte. Lees hier verder.

DE GEVOLGEN VAN DE APARTHEIDSMUUR
Een YouTubefilm van Sonia Karkar
BDS FREE PALESTINE RAP SONG
BDS Free Palestine Rap Song

Kijk en luister naar de rap song op de blog van Youth Against Normalization

 

 

 

PUBLICATIES - NPK-BERICHTEN

Lina Khattab doet verslag van haar arrestatie en gevangenschap

24/08/2015
Lina Khattab kwam 11 juni 2015 vrij uit haar gevangenschap. Een bijzonder filmpje.
Zie hier de film

This film, by Palestinian filmmaker Osama Abed, interviews and presents the story of Lina Khattab, Palestinian student activist and former political prisoner. 11 minutes, Audio in Arabic with English subtitles.

 


11 juni: vrijlating uit Ofer gevangenis

 

Lina al-Khattab, 17 jaar, studente journalistiek aan de universiteit van Beit Zeit, een politiek bewust Palestijns meisje dat ook aan volksdansen doet. Een Israelische militaire rechtbank in de nederzetting Ofer heeft haar 16 februari 2015 veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf en een boete van 6000 shekel (1500 euro). Waarom? Omdat soldaten zeggen dat ze stenen heeft gegooid, iets wat zij ontkent. Afgezien van het halve jaar celstraf kreeg ze ook nog een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie jaar wegens het deelnemen aan ''een protest in solidariteit met Palestijnse politieke gevangenen'' zoals de rechtbank het noemde.


Lina werd 13 december 2014 opgepakt tijdens een betoging - voor dezelfde gevangenis van Ofer waar ze nu is veroordeeld, een geweldloze betoging ter gelegenheid van de 47ste verjaardag van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP).


Haar moeder gaf een tijdje geleden een interview aan het persbureau Al-Quds, waarin ze vertelde dat Lina er bij die betoging welbewust werd uitgepikt door soldaten, die haar een pak slaag gaven voordat ze haar in de jeep wegvoerden en vervolgens boos en verbaasd waren dat ze niet ging huilen. Dezelfde soldaten beschuldigden haar ervan dat ze stenen had gegooid en lieten haar tijdens haar verhoor uren buiten tegen een muur staan, in de regen en de kou.


De moeder van Lina vertelde over acht rechtszittingen in Ofer, waar de rechters weigerden haar vrij te laten op borgtocht, en waarvoor ze steevast om 2 uur 's nachts uit bed werd gehaald, ook als de zittingen plaatsvonden om vier uur 'middags. En over het vervoer er naartoe en het wachten op haar beurt, dat steeds plaatsvond in auto's en ruimtes waar de airconditioning hard aanstond, hoewel het buiten koud was.

 

Abupessoptimist, 17 februari 2015

Actuele NPK-berichten