PALESTINA VANDAAG

Zie in Today in Palestine! de dagelijkse berichten.

ALWAYS PALESTINE FOREVER 1880 - 1947

Een diashow over het leven van de Palestijnen voordat hun land hen werd afgenomen.

KOOP PALESTIJNSE PRODUCTEN!
Koop Palestijnse producten! Er zijn inmiddels meer aanbieders van Palestijnse producten.

Denk aan de inmiddels vertrouwde Rumi en Nabali olijfolie die via Canaan ons land binnenstroomt en die nu door www.propal.nl wordt verkocht. Ook za' atar , maftoul, olijven, zeep en nog veel meer zijn hier te vinden.


Een andere aanbieder met een veelzijdig assortiment is: naar ramallah 

Van harte aanbevolen om de Palestijnse boeren en de verwerkers van de producten economisch te steunen.

Propal steunt daarbij nog de musicians without borders.
I'M ON MY WAY

Een YouTube filmpje op een lied van Mahalia Jackson

 

SINGING PALESTINE

18 Palestijnse liedjes

AL HAQ: 'ISRAELI FORCES CONTINUOUSLY TURN A BLIND EYE TO SETTLER VIOLENCE'
Abu Pessoptimist over geweld van kolonisten en het Israelische leger tegen Palestijnen in bezet gebied, uit een rapport van Al Haq. Lees hier meer
VERGEET DE AANVAL OP GAZA NIET, 2008/9

Aldus Anja Meulenbelt op donderdag 27 december 2012.

Vier jaar geleden, begon een drie weken durende oorlog tegen Gaza, die meer dan 1400 mensen het leven kostte. Lees hier verder.

DE GEVOLGEN VAN DE APARTHEIDSMUUR
Een YouTubefilm van Sonia Karkar
BDS FREE PALESTINE RAP SONG
BDS Free Palestine Rap Song

Kijk en luister naar de rap song op de blog van Youth Against Normalization

 

 

 

PUBLICATIES - NPK-BERICHTEN

Donderdagavond 20 augustus Amsterdam Bijeenkomst Nee tegen Samenwerking Amsterdam Tel Aviv

19/08/2015
Van 19 tot 21:30 uur komen we samen om te praten over mogelijke acties. Sprekers zijn onder andere Frank van der Linde, Jaap Hamburger en Max van Lingen. Benji de Levie is gespreksleider.


De coalitie Amsterdam voor Palestina, waarvan het Nederlands Palestina Komitee deel uitmaakt, heeft de volgende Verklaring opgesteld.

VERKLARING AMSTERDAM VOOR PALESTINA

 

Wij, burgers en organisaties die op uiteenlopende wijze opkomen voor de rechten van de Palestijnen, verwerpen de plannen van het Amsterdamse stadsbestuur voor samenwerking tussen Amsterdam en Tel Aviv/Yafo.

 

Tel Aviv is een onlosmakelijk onderdeel van de staat Israël, die zich schuldig maakt aan stelselmatige schending van de rechten van Palestijnen en het internationaal recht door onderdrukking, bezetting, landroof, kolonisatie, blokkade, politieke gevangenen (onder wie ook kinderen) en oorlogvoering. Naar de buitenwereld toe presenteert Tel Aviv zich als een multiculturele, open en tolerante stad, die ruimte biedt aan onder meer de LHBT-gemeenschap. De realiteit is echter dat, net als elders in Israël, de Palestijnen daar blootstaan aan institutionele discriminatie, waarbij via wetgeving onderscheid wordt gemaakt tussen joden en niet-joden. Ook oriëntaalse joden worden gediscrimineerd, wat recent zichtbaar werd tijdens protesten van zwarte joden tegen racisme.

 

De oorspronkelijke Palestijnse bevolking van Yafo (voorheen Jaffa) is in 1948 door zionistische milities verdreven, als onderdeel van de etnische zuivering van Palestina. Tot op de dag van vandaag mogen de Palestijnen niet terugkeren naar hun huizen. Rechtsherstel is nooit aan de orde geweest.

 

Op 1 juli stemde een meerderheid in de Amsterdamse gemeenteraad (PvdA, D66, VVD en CDA) in met het plan van B&W om samenwerking met Tel Aviv nader te onderzoeken. Burgemeester Eberhard van der Laan zal voor dat doel binnenkort een bezoek aan Tel Aviv brengen.

 

Amsterdam hoopt te leren van de hightech-sector in Tel Aviv, maar negeert de verwevenheid tussen hightechbedrijven en de omvangrijke Israëlische wapen- en bewakingsindustrie. Deze propageert openlijk dat haar producten op Palestijnen getest zijn.

 

Veel Amsterdammers voelen zich, vanwege hun strijd voor mensenrechten en vrijheid, hun strijd tegen koloniale overheersing of hun vlucht uit dictaturen, verbonden met Palestijnen. Druk uitoefenen op Israël is een geweldloze manier om te helpen een eind te maken aan de voortgaande onderdrukking en verdrijving van de Palestijnen.

Onderstaande organisaties en individuen onderschrijven deze verklaring. In ons verzet tegen de plannen van het Amsterdamse stadsbestuur treden wij gezamenlijk op. Wij protesteren tegen elke vorm van samenwerking met Tel Aviv. Elke verbintenis draagt bij aan de normalisering en legitimering van Israëlische schendingen van het internationaal recht.

 

Wij roepen de gemeente Amsterdam op de

plannen tot samenwerking definitief te beëindigen.


De uitnodiging voor de bijeenkomst van donderdag vind u hier

Het gebouw van HTIB Eerste Weteringplantsoen 2C ligt aan de kant van het water bij de rij huizen die vanaf de rotonde Wetering-plantsoen niet direct zichtbaar is. Grenzend aan een parkje.

Vanaf Leidseplein of via tram 4, 16 en 24 makkelijk bereikbaar.

Archief NPK-berichten