NPK-INFO PER EMAIL

Nieuws, acties en activiteiten per email-nieuwsbrief NPK-info komt gemiddeld wekelijks.
Aanmelden hieronder.


Laatste NPK-info Archief NPK-info
PALESTINA VANDAAG

Zie in Today in Palestine! de dagelijkse berichten.

ALWAYS PALESTINE FOREVER 1880 - 1947

Een diashow over het leven van de Palestijnen voordat hun land hen werd afgenomen.

KOOP PALESTIJNSE PRODUCTEN!
Koop Palestijnse producten! Er zijn inmiddels meer aanbieders van Palestijnse producten.

Denk aan de inmiddels vertrouwde Rumi en Nabali olijfolie die via Canaan ons land binnenstroomt en die nu door www.propal.nl wordt verkocht. Ook za' atar , maftoul, olijven, zeep en nog veel meer zijn hier te vinden.


Een andere aanbieder met een veelzijdig assortiment is: naar ramallah 

Van harte aanbevolen om de Palestijnse boeren en de verwerkers van de producten economisch te steunen.

Propal steunt daarbij nog de musicians without borders.
I'M ON MY WAY

Een YouTube filmpje op een lied van Mahalia Jackson

 

SINGING PALESTINE

18 Palestijnse liedjes

AL HAQ: 'ISRAELI FORCES CONTINUOUSLY TURN A BLIND EYE TO SETTLER VIOLENCE'
Abu Pessoptimist over geweld van kolonisten en het Israelische leger tegen Palestijnen in bezet gebied, uit een rapport van Al Haq. Lees hier meer
VERGEET DE AANVAL OP GAZA NIET, 2008/9

Aldus Anja Meulenbelt op donderdag 27 december 2012.

Vier jaar geleden, begon een drie weken durende oorlog tegen Gaza, die meer dan 1400 mensen het leven kostte. Lees hier verder.

DE GEVOLGEN VAN DE APARTHEIDSMUUR
Een YouTubefilm van Sonia Karkar
BDS FREE PALESTINE RAP SONG
BDS Free Palestine Rap Song

Kijk en luister naar de rap song op de blog van Youth Against Normalization

 

 

 

PUBLICATIES - NPK-BERICHTEN

Checkpoints aan de Seine

14/08/2015
Tel Aviv aan de Seine leek deels Jaffa / Gaza aan de Seine: een krachtig protest tegen de poging van Parijs om te doen alsof Tel Aviv een strandfeest waardig is.


Wie nog denkt dat een stedenband met Tel Aviv een goed idee is, moet eens kijken wat er in Parijs gebeurt. Daar is een strandje ingericht in de zoveelste witwaspoging van de Israëlische terreur.


Tel Aviv sur Seine” moet een Israëlisch feestje voorstellen en dat blijkt ook uit de manier waarop het wordt gevierd: met 500 politieagenten en gendarmes, checkpoints en een streng toelatingsbeleid. Bezoekers die een vreedzaam protest lieten zien door middel van T-shirts met de opdruk “Gaza Soccer Beach” (een verwijzing naar de vier Palestijnse kinderen die onder het oog van internationale journalisten werden vermoord op het strand van Gaza toen ze aan het voetballen waren) , of het dragen van een Palestijnse keffiyeh werd de toegang ontzegd. Maar vandaag is er toch een fors protest op gang gekomen en zijn er overal Palestijnse vlaggen te zien.Bezoekers worden gefouilleerd en moeten tussen dranghekken lopen. Het is het beeld van de Westelijke Jordaanoever, waar de illegale kolonisten zich vermaken en rechtmatige bewoners van het land op een afstand worden gehouden. De kliek die dit soort wanpraktijken maar blijft goedpraten, waaronder de Franse premier Manuel Valls, heeft echter zo’n bord voor de kop dat de ironie van deze voorstelling hun wel zal ontgaan.Begin dit jaar hield de machtigste zionistische lobby in Frankrijk, de CRIF*, voor de dertigste keer z’n jaarlijkse diner, waarbij naast premier Manuel Valls ook president Hollande, ex-president Sarkozy, een tiental ministers en talloze andere prominenten acte de présence gaven. Wanneer zoveel machthebbers slaafs naar de wensen van zo’n lobbyclub luisteren is het niet verwonderlijk dat zelfs de burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo, dit laat gebeuren. Zij is al 20 jaar lid van de Socialistische Partij, dus velen storen zich aan haar medewerking aan het evenement. Net als we hier in Nederland zien kunnen we Frans “links” niet meer automatisch associëren met het opkomen voor de onderdrukten. Dat is extra wrang, aangezien naast de voorspelbare reactie van de rechtse Manuel Valls ook de advocaat Wallerand de Saint-Just het voor Israël opneemt. Hij is een belangrijke man binnen het Front national van Marine Le Pen en tevens advocaat van het Front national en van Marines vader Jean-Marie Le Pen. Het laat mooi zien hoe grensoverschrijdend het zionisme is: waar anders zien we zoveel eensgezindheid tussen reli-fascisten, rechts-extremisten en socialisten.


Terwijl men in Israël de geveinsde verontwaardiging over de terroristische aanslagen uit joodse hoek al snel heeft laten varen, gaan daar onderdrukking, landroof, nieuwe aanbouw, aanvallen op Gaza en op de vissers aan de kust, aanvallen op Palestijnen door kolonisten op de Westelijke Jordaanoever gewoon door, alsof er niet net een Palestijnse baby levend werd verbrand. Verdere beperkingen op het gebied van de watervoorziening en elektriciteit zijn in de hitte die daar nu heerst bovendien een regelrechte marteling.


Zoals de militaire overmacht van de zionisten in Palestina enorm is, zo is de politieke macht van die bende in het Westen eveneens enorm. Het lijkt onbegonnen werk – c’est la mer à boire, zoals de in dit verband nog toepasselijker Franse uitdrukking luidt -, maar vanuit de bevolking zwelt de kritiek aan, zowel op de situatie in Palestina als op de eigen elites die dit laten gebeuren.Om een bekende uitspraak van Desmond Tutu te parafraseren: wie lekker onder z’n parasol blijft liggen heeft de kant van de onderdrukker gekozen.


Engelbert Luitsz   13 augustus 2015


www.alexandrina.nl


* Conseil Représentatif des Institutions Juives de France, een soort super-CIDI, maar beter nog te vergelijken met AIPAC in de Verenigde Staten, vanwege de enorme politieke macht die ze uitoefenen. De CRIF is in feite een overkoepelend orgaan met vele kleinere lobbygroepen onder zich.

 

Onze NOS was er ook


Claars Notes


AJ +  filmpje


Press TV bericht


Ali Abunimah - The Electronic Intifada 13 augustus 2015 - ziet hoe Parijs de kolonisatie in feite weerspiegelt


EuroPalestine bericht


 Actuele NPK-berichten