NPK-INFO PER EMAIL

Nieuws, acties en activiteiten per email-nieuwsbrief NPK-info komt gemiddeld wekelijks.
Aanmelden hieronder.


Laatste NPK-info Archief NPK-info
PALESTINA VANDAAG

Zie in Today in Palestine! de dagelijkse berichten.

ALWAYS PALESTINE FOREVER 1880 - 1947

Een diashow over het leven van de Palestijnen voordat hun land hen werd afgenomen.

KOOP PALESTIJNSE PRODUCTEN!
Koop Palestijnse producten! Er zijn inmiddels meer aanbieders van Palestijnse producten.

Denk aan de inmiddels vertrouwde Rumi en Nabali olijfolie die via Canaan ons land binnenstroomt en die nu door www.propal.nl wordt verkocht. Ook za' atar , maftoul, olijven, zeep en nog veel meer zijn hier te vinden.


Een andere aanbieder met een veelzijdig assortiment is: naar ramallah 

Van harte aanbevolen om de Palestijnse boeren en de verwerkers van de producten economisch te steunen.

Propal steunt daarbij nog de musicians without borders.
I'M ON MY WAY

Een YouTube filmpje op een lied van Mahalia Jackson

 

SINGING PALESTINE

18 Palestijnse liedjes

AL HAQ: 'ISRAELI FORCES CONTINUOUSLY TURN A BLIND EYE TO SETTLER VIOLENCE'
Abu Pessoptimist over geweld van kolonisten en het Israelische leger tegen Palestijnen in bezet gebied, uit een rapport van Al Haq. Lees hier meer
VERGEET DE AANVAL OP GAZA NIET, 2008/9

Aldus Anja Meulenbelt op donderdag 27 december 2012.

Vier jaar geleden, begon een drie weken durende oorlog tegen Gaza, die meer dan 1400 mensen het leven kostte. Lees hier verder.

DE GEVOLGEN VAN DE APARTHEIDSMUUR
Een YouTubefilm van Sonia Karkar
BDS FREE PALESTINE RAP SONG
BDS Free Palestine Rap Song

Kijk en luister naar de rap song op de blog van Youth Against Normalization

 

 

 

PUBLICATIES - NPK-BERICHTEN

Meerderheid gemeenteraad stemde vóór onderzoek naar samenwerking met Tel Aviv

01/07/2015
De SP (lid van het college met D66 en VVD), GroenLinks, de Partij van de Dieren en de Partij van de Ouderen stemden tegen. De SP lijkt een samenwerking met twee steden in een conflictgebied “zeer onverstandig”.

Amsterdam gaat samenwerking met Tel Aviv en Ramallah verder onderzoeken


Er komt een uitgebreider onderzoek naar een samenwerking tussen Amsterdam en Israël en Ramallah. De Amsterdamse gemeenteraad stemde zojuist met dit aangepaste voorstel van burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA) in.

 

http://ad.doubleclick.net/ddm/ad/N3027.103286NRC.NL/B8792118.119741206;sz=1x1;ord=1435771005419?

Over de voorgenomen stedenband tussen Amsterdam, Tel Aviv en Ramallah ontstond veel commotie. Ook vandaag stond een aantal demonstranten, zowel van pro-Israëlische als pro-Palestijnse zijde, voor het stadhuis. Gevoelig lag het voornemen voor een stedenband ook in de politiek. De raad keerde zich ertegen, bleek tijdens een vergadering een paar weken geleden. Inclusief de PvdA, de partij van Van der Laan.

Daarop veranderde hij het voorstel (pdf). Het onderzoek naar een eventuele samenwerking wordt verlengd. De burgemeester gaat in september naar Tel Aviv en Ramallah, om burgemeesters, maatschappelijke organisaties en burgers te spreken. Dan wordt besloten of er een formele samenwerking komt, zoals in het geval van een stedenband.

Van der Laan zei vandaag:

“Iedereen zegt: er is een conflict in de stad dat hierdoor extra gewicht krijgt. Daar hebben ze gelijk in, maar het conflict is allang in de stad. Als wij dit goed doen, kan dat helpen de dialoog tussen Tel Aviv en Ramallah te bevorderen, en ook de dialoog hier. Ik heb niet veel pretenties, maar ook een druppel op een gloeiende plaat kan wat waard zijn.”


BURGEMEESTERS OOK OP WERKBEZOEK IN AMSTERDAM

De burgemeesters van Ramallah en Tel Aviv worden ook (gelijktijdig) uitgenodigd voor een werkbezoek in Amsterdam. Een motie daartoe van D66, CDA en PvdA is aangenomen. Tevens werd besloten dat alle stedenbanden worden geëvalueerd en de kosten en baten op een rij worden gezet (een motie van de Partij voor de Dieren). Ook wil Amsterdam kijken of het de contacten tussen bewoners en organisaties van Tel Aviv en Ramallah kan bevorderen.

Lees ook‘We kunnen ook daten met Tel Aviv, we hoeven niet te trouwen’, een interview met de Amsterdamse PvdA-fractievoorzitter Marjolein Moorman


OOK ZWARE DELEGATIE NAAR ISTANBUL

Van der Laan zegde tevens toe volgend jaar met een zware delegatie naar de Gay Pride in Istanbul af te reizen. De politie greep daar dit weekend hardhandig in: er werden traansgas, rubberkogels en waterkanonnen ingezet. Amsterdam heeft een stedenband met Istanbul.

Toezegging van de burgemeester om met de "zwaarst mogelijke delegatie" namens de gemeente mee te lopen met de Gay Pride in Istanbul 2016


— Marja Ruigrok (@marjaruigrok) July 1, 2015

Foto boven is niet uit de NRC 1 juli 2015


 


Actuele NPK-berichten