NPK-INFO PER EMAIL

Nieuws, acties en activiteiten per email-nieuwsbrief NPK-info komt gemiddeld wekelijks.
Aanmelden hieronder.


Laatste NPK-info Archief NPK-info
PALESTINA VANDAAG

Zie in Today in Palestine! de dagelijkse berichten.

ALWAYS PALESTINE FOREVER 1880 - 1947

Een diashow over het leven van de Palestijnen voordat hun land hen werd afgenomen.

KOOP PALESTIJNSE PRODUCTEN!
Koop Palestijnse producten! Er zijn inmiddels meer aanbieders van Palestijnse producten.

Denk aan de inmiddels vertrouwde Rumi en Nabali olijfolie die via Canaan ons land binnenstroomt en die nu door www.propal.nl wordt verkocht. Ook za' atar , maftoul, olijven, zeep en nog veel meer zijn hier te vinden.


Een andere aanbieder met een veelzijdig assortiment is: naar ramallah 

Van harte aanbevolen om de Palestijnse boeren en de verwerkers van de producten economisch te steunen.

Propal steunt daarbij nog de musicians without borders.
I'M ON MY WAY

Een YouTube filmpje op een lied van Mahalia Jackson

 

SINGING PALESTINE

18 Palestijnse liedjes

AL HAQ: 'ISRAELI FORCES CONTINUOUSLY TURN A BLIND EYE TO SETTLER VIOLENCE'
Abu Pessoptimist over geweld van kolonisten en het Israelische leger tegen Palestijnen in bezet gebied, uit een rapport van Al Haq. Lees hier meer
VERGEET DE AANVAL OP GAZA NIET, 2008/9

Aldus Anja Meulenbelt op donderdag 27 december 2012.

Vier jaar geleden, begon een drie weken durende oorlog tegen Gaza, die meer dan 1400 mensen het leven kostte. Lees hier verder.

DE GEVOLGEN VAN DE APARTHEIDSMUUR
Een YouTubefilm van Sonia Karkar
BDS FREE PALESTINE RAP SONG
BDS Free Palestine Rap Song

Kijk en luister naar de rap song op de blog van Youth Against Normalization

 

 

 

PUBLICATIES - NPK-BERICHTEN

Protestbrief Marokkaanse organisatie tegen stedenband Amsterdam-Tel Aviv

18/06/2015
Marokkaanse organisaties weigeren elke betrokkenheid en samenwerking aan stedenband.

Marokkaanse organisaties in Amsterdam: geen stedenband met Tel Aviv


Marokkaanse organisaties uit Amsterdam hebben vandaag een brief aan het Amsterdamse college van burgemeester en wethouders gestuurd waarin ze verzoeken af te zien van de voorgenomen stedenband met Tel Aviv. Deze stap draagt volgens de organisaties bij aan polarisering, in plaats van dat het de polarisering verminderd.


De gemeente Amsterdam wil tegelijkertijd een stedenband met Tel Aviv en Ramallah (Palestijnse gebieden) aangaan. Dit voorstel wordt vanmiddag in de Amsterdamse raad besproken. Eerder deze week liet GroenLinks weten tegen dit voorstel te zijn. De Amsterdamse leider van GroenLinks, Rutger Groot Wassink is tegen een stedenband met beide steden. Hij schrijft onder andere: "Ik vind samenwerking met beide steden onwenselijk. We importeren buitenlandse politiek in de raad en maken onszelf kwetsbaar. Want hoe gaat het college garanderen dat we geen zaken doen met bedrijven die actief zijn in de nederzettingen? Of accepteren we dat dat gebeurt?"


Hieronder de gehele brief van de Marokkaanse organisaties:


Geachte burgemeester en wethouders,

Hierbij roept Emcemo en het Netwerk van Amsterdamse Marokkaanse organisaties het college op om af te zien van een stedenband met Tel Aviv. Een stedenband bewerkstelligen met Tel Aviv vraagt om spanningen in de stad, terwijl de gemeente als uitgangspunt heeft om de spanningen in het Midden Oosten niet te importeren in Amsterdam. De gemeente vraagt ons keer op keer rustig te blijven als Marokkaanse gemeenschap. Dan verwacht de Marokkaanse gemeenschap ook dat de gemeente geen stappen onderneemt die de spanning vergroten.

Wij delen u hierbij mede dat we op geen enkele manier zullen bijdragen aan de stedenband met Tel Aviv, mocht de raad toch instemmen met dit plan. Wij zullen niet mee doen met uitwisselingen etc etc.

Israël schendt keer op keer mensenrechten en heeft vele vele VN resolutie niet uitgevoerd. Israël heeft momenteel de meest rechtse regering ooit. Israël mag hiervoor niet beloond worden met een stedenband.

Tevens snappen wij niet dat het bewerkstelligen van een stedenband met Tel Aviv prioriteit heeft. Deze stap draagt bij aan polarisering, ipv dat het de polarisering verminderd. Laten we ons concentreren op het bestrijden van racisme, discriminatie, islamofobie en antisemitisme.

Wij sluiten ons aan bij het verzet van Back to Palestine, Youth for Palestine, DocP, Internationale Socialisten, SRP, Nederlands Palestina Komitee, De Palestijnse Gemeenschap

Met vriendelijke groet,

Namens Emcemo en het Netwerk van Amsterdamse Marokkaanse organisaties

Abdou Menebhi

 


Republiek Allochtonie 18 juni 2015


Actuele NPK-berichten