PALESTINA VANDAAG

Zie in Today in Palestine! de dagelijkse berichten.

ALWAYS PALESTINE FOREVER 1880 - 1947

Een diashow over het leven van de Palestijnen voordat hun land hen werd afgenomen.

KOOP PALESTIJNSE PRODUCTEN!
Koop Palestijnse producten! Er zijn inmiddels meer aanbieders van Palestijnse producten.

Denk aan de inmiddels vertrouwde Rumi en Nabali olijfolie die via Canaan ons land binnenstroomt en die nu door www.propal.nl wordt verkocht. Ook za' atar , maftoul, olijven, zeep en nog veel meer zijn hier te vinden.


Een andere aanbieder met een veelzijdig assortiment is: naar ramallah 

Van harte aanbevolen om de Palestijnse boeren en de verwerkers van de producten economisch te steunen.

Propal steunt daarbij nog de musicians without borders.
I'M ON MY WAY

Een YouTube filmpje op een lied van Mahalia Jackson

 

SINGING PALESTINE

18 Palestijnse liedjes

AL HAQ: 'ISRAELI FORCES CONTINUOUSLY TURN A BLIND EYE TO SETTLER VIOLENCE'
Abu Pessoptimist over geweld van kolonisten en het Israelische leger tegen Palestijnen in bezet gebied, uit een rapport van Al Haq. Lees hier meer
VERGEET DE AANVAL OP GAZA NIET, 2008/9

Aldus Anja Meulenbelt op donderdag 27 december 2012.

Vier jaar geleden, begon een drie weken durende oorlog tegen Gaza, die meer dan 1400 mensen het leven kostte. Lees hier verder.

DE GEVOLGEN VAN DE APARTHEIDSMUUR
Een YouTubefilm van Sonia Karkar
BDS FREE PALESTINE RAP SONG
BDS Free Palestine Rap Song

Kijk en luister naar de rap song op de blog van Youth Against Normalization

 

 

 

PUBLICATIES - NPK-BERICHTEN

PALESTIJNEN ROEPEN OP TOT BOYCOT, NEDERLAND GEEFT GEHOOR (PERSBERICHT)

06/06/2010
Als de regering het niet doet, moeten burgers het doen: boycot de staat Israel!
Op 1 juni heeft de BNC , het Palestijnse nationale Boycot Comité, opgeroepen tot een internationale dag van boycot acties op zaterdag 5 juni, naar aanleiding van de aanval van Israel op de Gaza Freedom Flotilla, een vloot met hulpgoederen, in internationale wateren. 

In Het BNC zijn 170 Palestijnse organisaties uit Gaza, de Westelijke Jordaanoever, het huidige Israel en de diaspora (Palestijnse vluchtelingen over de hele wereld) vertegenwoordigd. De oproep tot BDS (Boycot, Desinvesteren en Sancties) van het BNC is inmiddels door honderden organisaties wereldwijd onderschreven. Ook in Nederland wordt gehoor gegeven aan deze oproep met als slogan "Stop Israelische Apartheid".

Op 4 juni gaven de twee Nederlandse opvarenden Anne de Jong en Amin Abou Rashed een persconferentie en daarna zijn op diverse plaatsen in Nederland protestbijeenkomsten gehouden. Hier werd de noodzaak tot boycot van Israelische producten diverse malen benadrukt.

Holocaust-overlever Hajo Meyer geeft bij een protest in Den Haag aan dat daar waar regeringen het laten afweten, het tijd is voor burgers om actie te ondernemen. 'Het is tijd voor een boycot van deze staat die continu de mensenrechten schendt.' Vooral hecht hij grote waarde aan een academische en culturele boycot.

Op het Museumplein in Amsterdam zegt Midden-Oosten deskundige Robert Soeterik: 'Niet alleen in de Albert Heijn zie ik producten uit Israel, maar ook in kleine winkels, o.a. Turkse en Marokkaanse groentenwinkels, kom ik avocado's, meloenen en dadels uit Israel tegen. Hier ligt een taak aan allen om te zorgen dat deze uit de winkels verdwijnen.'

Op 5 juni wordt de aftrap gegeven voor de Dadelcampagne 2010. Winkels in Amsterdam-West en de Utrechtse wijk Lombok worden benaderd met informatie over dadels uit Israel. Dit is het juiste moment, omdat veel winkels rond deze tijd hun bestellingen voor de Ramadan gaan plaatsen. De campagne wil dat winkels geen dadels uit Israel te koop aanbieden.

In Utrecht vindt er een BDS Campagne plaats voor de Albert Heijn. Hier wordt mensen gevraagd om kaarten te ondertekenen waarin Albert Heijn wordt opgeroepen te stoppen met het verkopen van Israelise producten.

In Rotterdam gaat men de straat op met handtekeningenlijsten voor de petitie 'Sloop de Muur'. Ook in deze actie wordt aandacht gevraagd voor boycot als effectief, geweldloos middel van verzet tegen de staatsterreur van Israel.

Tot slot grijpt de Badjassenbrigade 5 juni aan om Schoonheidsbeurzen te informeren over het merk Ahava. Ahava draagt 'Made in Israel' op het etiket, maar in werkelijkheid worden de producten van deze lijn geproduceerd in een illegale nederzetting op Palestijns gebied en bevatten sommige producten zelfs grondstoffen die gestolen zijn van de Palestijnen.

De komende weken zal de boycotcampagne verder worden opgevoerd.

Voor meer informatie zie:

http://bdsmovement.net  
http://bdsnederland.wordpress.com  
http://mooiniet.wordpress.com  


Archief NPK-berichten