Borduurwerk op kleding en gebruiksvoorwerpen is in Palestina verheven tot een kunst. Verschillende streken hebben hun eigen traditionele patronen.

Twitter
NPK-INFO PER EMAIL

Nieuws, acties en activiteiten per email-nieuwsbrief NPK-info komt gemiddeld wekelijks.
Aanmelden hieronder.


Laatste NPK-info Archief NPK-info

DOSSIERS NEDERLANDS PALESTINA KOMITEE

ONDERWIJS: scholieren-, studenten- en docenteninformatie

Informatie over het Palestijnse onderwijs. Dit dossier wordt stapsgewijs opgebouwd vanuit vragen van scholieren, studenten en docenten.

Video: Story of student from Gaza

This short film reveals the struggle for Gazans to attend universities inside their own country, Palestine (oPts). Israel does not give permits for ANY Gazan to study in the West Bank.

Het Conflict verplaatst: Frisia - Nederland

In zijn boek "Het zijn net mensen"verplaatst Joris Luyendijk het Palestijns-Israelische conflict om het inzichtelijk te maken naar Nederland. Ruiter Janssen, grafisch ontwerper, werd hierdoor geïnspireerd en besloot de hypothese van Luyendijk grafisch uit te drukken. Hij studeerde er niet alleen succesvol mee af, maar wist het conflict voor Nederlanders zeer inzichtelijk te maken. Israel en Nederland hebben een vergelijkbare oppervlakte. Janssen benadrukte overigens dat dit alleen de Palestijnse kijk op het conflict is.

PALESTIJNEN IN ISRAELISCHE SCHOOLBOEKEN 1994 - 2003

Er wordt veel geschreven over het beeld dat Palestijnse schoolboeken zouden geven van Israeli's. De Israelische wetenschapper Nurit Peled-Elhanan beschrijft het beeld dat Israelische schoolboeken geven van Palestijnen.

Bir Zeit University: Right To Education Campaign

Academic Freedom Now!

The Israeli Boycott of Palestinian Education, Laura Ribeiro, 7-6-2006,

Can the Anti-Boycotters Please Stand Up?

The Myth of Incitement in Palestinian Textbooks, 13-6-2005

Over Palestijns en Israelisch onderwijs; mythen en feiten

index dossiers